Apple dobil dovoljenje za testiranje samovozečih avtomobilov!

Apple dobil dovoljenje za testiranje samovozečih avtomobilov! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
15. 4. 2017

Ameriški tehnološki velikan Apple je prejel dovoljenje za testiranje samovozečih vozil v ameriški zvezni državi Kalifornija. To je pokazal osvežen seznam podjetij z dovoljenjem, ki so ga objavili državni organi.

Načrti proizvajalca priljubljenih pametnih telefonov Iphone in računalnikov Mac v zvezi z avtonomnimi vozili so javnosti le malo poznani. Lani je Apple ameriški vladi sicer poslal pismo s prošnjo, naj olajša razvoj samovozečih avtomobilov, v njem pa razkril, da tudi sam močno vlaga v to tehnologijo.

Tehnološki gigant iz Kalifornije naj bi se sicer osredotočal na programsko opremo, medtem ko bi vozila izdelovali njegovi partnerji. Vsekakor pa mora tudi programsko opremo testirati v praksi.

Samovozeča vozila veljajo za prihodnost avtomobilskega sektorja, prvi modeli pa naj bi bili v proizvodnjo poslani okoli leta 2020.

V razvoj avtonomnih vozil med drugim vlagajo avtomobilski proizvajalci General Motors, Ford, Nissan, Mercedes-Benz in Toyota, ter druga tehnološka podjetja, kot sta Uber ter Alphabet.

Priporočamo