Asya Širovnik (kolumna): Nova Zelandija

Asya Širovnik je uspešna in mednarodno priznana spiritualna voditeljica, hipnoterapevtka in avtorica. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Lady
5. 6. 2019

Čeprav sem bila povsem prepričana, da je eden in edini razlog, da sem prišla na ta 'konec sveta', moja ljubezen do filma, se je prav tukaj na tem čisto drugem koncu planeta razvila zgodba, ki se je tudi z največ domišljije in ob pisanju najbolj domišljijskega scenarija ne bi mogla domisliti.

Prvo darilo tega prelepega otoka je bila neskončna moč narave. Ne samo da je Nova Zelandija 'fotogenična', temveč je njihov narava tako zelo živa, tako praiskonska in tako zelo mogočna, da te lahko prebudi na mnogih nivojih. Že ob samem prihodu pa sem spoznala, kako tukaj živijo domorodci, Maori, ki so že stoletja povezani z naravo in živijo življenje povsem drugače od nas 'zahodnjakov'. Moje prvo srečanje z njimi je bilo skozi sanje. In to ne prvo noč, temveč po dobrih dveh tednih bivanja v Aucklandu. Nikakor nisem mogla najti ustreznega stanovanja in kljub vloženim naporom sem ostajala praznih rok.

Vsi so se čudili, kako to, da dejansko ne najdem bivališča, in tudi meni je bilo čudno, saj sem do sedaj vedno delovala hitro, obenem pa sem skozi dala že ogromno selitev. Neke noči pa sem v snu doživela srečanje z domorodci. V sanjah sem se dvignila nad hišo, v kateri sem spala, in odšla do gozda, kjer je gorel moder ogenj. Pred ognjem so stali trije moški in dve ženski ter se dotikali modrega plamena. Obrnili so se k meni in me nagovorili: “Dobrodošla, dolgo te ni bilo tukaj.”

Hotela sem jim razložiti, da sem prvič na Novi Zelandiji, a nisem mogla. Hotela sem sem opravičiti, ker jih nisem vprašala za dovoljenje, da živim tukaj, a so me prekinili. “Ne potrebuješ našega dovoljenja, samo dobrodošlico. Tukaj si zato, da se spomniš,” so mi še dejali. In s tem sem ostala ob njih, čutila modri ogenj in prepoznala občutek, kot da se dolgo in dobro poznamo. Poslovila sem se in vrnila, ob odhodu pa sem slišala: “Jutri ti bomo namenili tvoje stanovanje.” Nato sem se zbudila.

Tega dne sem dejansko dobila stanovanje, in to takšno, kot sem si ga želela. Razumela sem, da me tukaj čaka povsem drugačno življenje, kot sem ga poznala v Ameriki ali Evropi.