Avstralska policija po skoku z žerjava aretirala mladega adrenalinskega Francoza

Avstralska policija po skoku z žerjava aretirala mladega adrenalinskega Francoza (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 10. 2018

Francoski državljan je v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času v avstralskem Sydneyju splezal na 250 metrov visok žerjav in skočil z njega. S tehnično neustreznim padalom je nato preletel mesto in varno pristal v tamkajšnjem pristanišču Darling. Policija je adrenalinskega 24-letnika aretirala.

Policija je sporočila, da je aretirala 24-letnega moškega, ki je vdrl na gradbišče in okoli 3. ure po lokalnem času skočil s tamkajšnjega žerjava. Obtožnica ga bremeni vdora na zemljišče in ogrožanja javne varnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Nisem želel povzročiti težav," je za lokalne medije povedal adrenalinski navdušenec Jonathan Perherin, ki naj bi bil nekdanji član francoske tujske legije. "Vem, da je prepovedano, vendar svojega dejanja ne obžalujem (...) Ker sem živ," je dodal.

Francoz je sicer zanikal tehnično pomanjkljivost opreme, vendar je policija sporočila, da je bilo padalo v času aretacije na nekaterih mestih raztrgano.

"Dejstvo je, da je bila njegova oprema pomanjkljiva," je novinarjem povedal direktor policije v zvezni državi Novi Južni Wales Mark Fitzgerald. Dodal je, da je padalec zaradi tega v nevarnost spravil sebe in druge, njegov vratolomni podvig pa bi se lahko hitro končal tudi z žrtvami. Fitzgerald je še poudaril, da je bila meja za morebitne napake pri tem skoku zelo tanka.

Adrenalinski navdušenec je bil sicer na podlagi varščine izpuščen iz pripora, za svojo vratolomno avanturo pa se bo pred sodiščem zagovarjal konec meseca.

Novinarjem je sicer napovedal, da bo ponovil tovrstno dejanje, vendar ne v Sydneyju.