Avtor izvirnega posnetka s Trumpom in CNN se je pokesal

Avtor izvirnega posnetka s Trumpom in CNN se je pokesal (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
5. 7. 2017

Domnevni avtor izvirnega video posnetka, na katerem ameriški predsednik Donald Trump na tla nasilno podre drugega moškega, čigar obraz je prekrit z znakom CNN, se je zaradi omenjenega posnetka pokesal in opravičil. Kot je zapisal na spletnem družbenem mediju Reddit, je bil posnetek "le potegavščina in nič več".

Uporabnik Reddita z vzdevkom HanAssholeSolo je zatrdil, da je on avtor izvirnega video posnetka. Kot je zapisal, ga je ustvaril izključno kot satiro, z njim pa nikakor ni želel spodbujati nasilja proti televizijski mreži CNN. "Sanjalo se mi ni, da bo nekdo vzel ta posnetek, dodal zvok in ga objavil na predsednikovem profilu na Twitterju," se je pokesal domnevni avtor.

Opravičil se je tudi za vse druge svoje "rasistične, fanatične in antisemitske" objave. Izkazalo se je namreč, da naj bi objavljal tudi fotografije zaposlenih na CNN, ki jim je dodal Davidovo zvezdo.

Zdaj svoje objave obžaluje in je na Redditu napovedal, da ne bo nikoli več objavljal sovražnih vsebin. Sporočilo z opravičilom naj bi bilo zadnje z njegovega računa.

Trump je namreč v nedeljo nadaljeval s svojimi napadi na medije in med drugim na Twitterju objavil video posnetek, ki je sicer star že deset let in še iz časov, ko je bil Trump reden obiskovalec rokoborb, a je bil za objavo nekoliko prirejen.

Na posnetku Trump na tla nasilno podre drugega moškega, oba pa sta v obleki. Trump nato nekajkrat na tleh s pestmi udari moškega, vstane in odide stran. Obraz moškega, po katerem udarja Trump, je prekrit z znakom CNN. Ob koncu posnetka se v spodnjem desnem kotu zaslona prikaže prirejen znak iste televizije, le da piše FNN: Fraud News Network (Goljufiva mreža novic).