Azra Širovnik (kolumna) o blokiranju

Azra Širovnik (kolumna) o blokiranju (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
30. 1. 2019

Nekega dne se mi je oglasil moški, star okrog 40 let, prijetnega videza in vljuden.

Iz hercegovskega okolja. Pregledala sem njegov profil in ocenila, da ima FB že nekaj let, lepo količino prijateljev in solidno komunikacijo z njimi. Po nekaj mesecih mi je začel pošiljati kavice s srčkom za zajtrk, pa srčke za lep dan, lepe aforizme za tekoči dan in spet srčke za lahko noč. Potem je hotel mojo telefonsko številko in mi poslal svojo. Čez nekaj časa je sledilo vabilo ‒ da živi sam na svojem posestvu in me vabi na obisk. Pripisal je: “Pridi, ne bo ti žal! Tako lepo ti bo, kot ti ni bilo še nikoli.”

Ta zgodba me je popeljala v spomin na dogodek izpred 10 let. Prijateljičina prijateljica je imela hčerko, ki je študirala na Dunaju. Ta hčerka je bila pridna študentka, lepo vzgojena in tudi lepa. Nekega večera sta šli s prijateljico v lokal s plesiščem. Tam je spoznala enako mladega fanta, vljudnega in prijaznega. Plačal jima je pijačo, povabil dekle na ples in na plesišču sta se poljubljala.

Ko pa jo je potem povabil k sebi domov, ga je dekle zavrnila. Pojasnila je, da ji je všeč in da bi se z veseljem še kdaj dobila z njim, da pa si morata vzeti čas, preden začneta spati skupaj. Fant se je strinjal. Izmenjala sta si tudi telefonski številki. Ločili so se, naša junakinja je odšla domov s svojo prijateljico.

Sredi noči pa se je zbudila od bolečine okrog ust. Šla je v kopalnico, se pogledala v ogledalo in se zgrozila ‒ okrog ust je imela grozljive izpuščaje, ki so jo strahotno boleli.
Zbudila je prijateljico in nemudoma sta poiskali zdravniško pomoč. Zdravnik jo je pregledal, potem pa poklical policijo. Ko je policija prišla, je zdravnik pojasnil, da se taki izpuščaji dobijo le, ko se poljublja mrliča.

In so zaslišali dekle, ki jim je povedala vse o srečanju s tem fantom. Dala jim je njegovo telefonsko številko. Ko je policija prišla v njegovo stanovanje, je tam odkrila trupli mladih deklet. Fanta so odpeljali v pripor. Dekle je torej preživelo le zahvaljujoč previdnosti, preudarnosti in načelom, ki so mogoče za to hitro, moderno, instantno življenje, staromodna in za nekatere nerazumna oz. nesprejemljiva.

Zasmejala sem se, cinično seveda: mogoče ima tudi ta fant, ki me vabi na svoje posestvo, tam nekje v neki hercegovski vasi ima podobne 'obrede'. Vljudno sem se zahvalila za ponudbo in ga previdno, z močnimi argumenti odvrnila. Napisala sem mu: “Zelo si prijazen , toda moram zavrniti tvoje vabilo iz dveh razlogov ‒ prvič, poročena sem; in drugič, veliko starejša sem od tebe!”

Priletel je odgovor, hitro kot strela oster kot britev: “Ko jebe tvog muža! In kaj je to važno, koliko si stara ‒ nisem te tega vprašal, všeč si mi pač!” Po tem odgovoru je bilo jasno in logično le eno dejanje ‒ blokiranje!

Priporočamo