Beer yoga v mariborskem Beerlabu, na cesti pa kmalu še #BeerBulli!

Beer yoga v mariborskem Beerlabu, na cesti pa kmalu še #BeerBulli! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 3. 2017

Številni morda mislijo, da pivo in joga ne gresta skupaj. A v mariborskem Beerlabu dokazujejo nasprotno. V skladu z najnovejšimi trendi v svetu so v Tkalki priredili prvo Beer yogo, kjer je bilo mogoče enostavne vadbene položaje joge oplemenititi z okušanjem dobrega piva.

"Že stara ljudska modrost uči, da te vrček piva s prijateljem prijetno sprosti, joga pa razbremeni," sporočajo organizatorji tega za zdaj edinstvenega dogodka v Sloveniji.

Ob prvi obletnici obstoja naredi si sam varilnice piva Beerlab so se povezali s pivovarno Bevog in rekreacijskim centrom Joga Vita, s katerimi bodo skupaj preverili učinke hkratnega doziranja piva in joge na telo. "Beer Yoga je trenutno zelo aktualna ter se drastično širi po svetu. Odločili smo se, da jo preizkusimo tudi v Sloveniji," pojasnjujejo.

Da je pivo mamljivo za številne Slovence, je pokazala že nedavno odprta fontana piva v Laškem, ki je takoj postala uspešnica.

Kmalu bo začel po Sloveniji voziti tudi t.i. Beer Bulli oziroma kombi poln piva, ki bo imel na boku pipe za točenje te pijače. Vozilo, predelano iz starega kombija, bo po napovedih namenjeno vsem, ki si želijo drugačne zabave za rojstni dan, poročno slavje ali kakšen drugi dogodek. To si je za cilj postavil strokovnjak za družabna omrežja Matej Špehar z ekipo, ki je idejo za takšno vozilo našel v Avstraliji, zdaj pa prek spleta zbira denar za prenovo in predelavo kombija, ki je več desetletij propadal na bregu Rižane.

Priporočamo