Beremo: Dekle, ki je živelo dvakat

Beremo: Dekle, ki je živelo dvakat (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2019

Dekle z zmajskim tatujem se je vrnilo! Izšlo je nadaljevanje priljubljene trilogije Millenium Stiega Larssona.

Šesta knjiga v seriji Millennium, v kateri se Lisbeth Salander sooči z najpomembnejšo bitko svojega življenja – se bo po njej končno lahko pomirila s preteklostjo? Vsekakor gre za roman, ki ga bralec ne izpusti zlahka iz roke, saj se zgodba razpleta tako, da ohranja nenehno napetost.

knjiga

Zgodba po izginotju glavne junakinje

Lisbeth Salander, dekle z zmajskim tatujem, sijajna hekerka, nepredvidljiva
avtsajderka, vzkipljiva iskalka pravice zase in za druge, je izginila. Po smrti svojega skrbnika Holgerja Palmgrena je prodala stanovanje v Stockholmu in zapustila državo. Tudi iz elektronskega sveta se je umaknila. Nikomur ni povedala, kje je, in nihče se ne zaveda, da je šla v Moskvo, da bi enkrat za vselej poravnala stare račune s svojo večno sovražnico – sestro Camillo.

Raziskovalni novinar pri časopisu Millennium Mikael Blomkvist skuša stopiti v stik z Lisbeth. Potrebuje njeno pomoč pri odkrivanju identitete mrtvega moškega, ki je živel na ulicah Stockholma – moškega, ki ne obstaja v nobenih uradnih evidencah in čigar zmedene zadnje besede morda namigujejo tudi v škodo ljudi na najvišjih položajih v vladi in gospodarstvu. V njegovem žepu je bil zmečkan listič z Blomkvistovo telefonsko številko.

Lagercrantz nadaljuje delo Stiega Larssona

Šesti roman v seriji Dekle, ki je živelo dvakrat je šesti roman v seriji Millennium, ki jo po smrti Stiega Larssona v njegovi maniri nadaljuje švedski novinar in pisatelj David
Lagercrantz. V njem sta se kultna hekerka in raziskovalni novinar znova združila v nepresegljiv raziskovalni tandem, poiskala resnico v ozadju medijskih izmišljotin, političnih škandalov in skrivnih iger varnostnoobveščevalnih služb, ki sežejo vse do Everesta in drugih najvišjih vrhov sveta, ter razrešila osebno zgodbo fascinantne junakinje Lisbeth Salander –ekscentrične protagonistke kriminalnih romanov, ki so se po svetu prodali v več kot 90 milijonih izvodov.

Šesti (in najverjetneje zadnji) roman iz serije Millennium je v večini držav izšel hkrati z izvirnikom, in sicer konec avgusta. Za prevod v slovenščino je poskrbela Danni Stražar, ki je prevedla tudi vse druge romane iz serije.

O avtorju

David Lagercrantz (1962) je švedski novinar in pisatelj, ki živi in ustvarja v Stockholmu. Med drugim je napisal športno biografijo Jaz sem Zlatan Ibrahimović (ki je v slovenskem prevodu prav tako izšla pri založbi Učila International). Leta 2013 so ga iz založbe Norstedts poklicali in vprašali, če bi napisal nadaljevanje kultne trilogije pod skupnim naslovom Millennium. Ponudbo je sprejel in leta 2015 je izšla četrta knjiga v zbirki – Dekle v pajkovi mreži. Peta knjiga, Dekle, ki je iskalo pravico, je izšla dve leti kasneje, leta 2017, še dve pa je pisatelj potrebovala, da je napisal zadnjo knjigo iz serije.

Knjigo, ki jo boste zagotovo prebrali na mah, lahko naročite tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri