Besede, ki jih med seksom NIKOLI ne uporabite, če nočete že v kali zatreti ognja strasti

Besede, ki jih med seksom NIKOLI ne uporabite, če nočete že v kali zatreti ognja strasti (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2021

Saj veste: dobra beseda najde dobro mesto, napačna ob napačnem času pa ... Lahko vodi v katastrofo.

Če se to zgodi v postelji, je zadeva toliko slabša, saj je naš ego tisti, ki je takoj, nemudoma in na vso moč užaljen. Seks je zelo zdrava plat razmerja, lahko pa je tudi zelo občutljivo in ranljivo področje. Zato se je treba zavedati, da je komunikacija med rjuhami še kako pomembna, saj smo tam ljudje čustveno in fizično najbolj izpostavljeni.

A to ne pomeni, da ni treba biti iskren - to je nujno, ampak da je treba vklopiti malce samocenzure in vedeti, da lahko z nekaterimi nerodno izbranimi besedami prizadenete partnerja. Strokovnjaki pravijo, da so besedne zveze, za katere v postelji velja rdeča luč, naslednje:

"To počneš narobe"

Prav ta izjava bo najbolj načela samozavest ljubimca. Posledično pa iz izkušnje ne boste dobili zadovoljstva, ki ste ga pričakovali- "Zaradi teh besed se lahko vse sfiži takoj, ko jih izgovorite. Ne gre za to, da ne bi sporočali svojih potreb ali tega, da si želite, da bi bilo nekaj boljše. Ne povejte pa, da to počne narobe. Zaradi tega se bo vaš partner ali partnerka sramovala. Raje povejte: Lahko poskusiva takole?", pravi strokovnjakinja za odnose Amy Olson.

Pomotoma izgovorite drugo ime

Nikar se ne zmotite in v navalu strasti izgovorite ime bivšega partnerja ali partnerke, saj je to za vašega trenutnega ljubimca ali ljubimko nekaj resnično groznega. Prav tako se izogibajte kakršni koli primerjavi in vprašanjem, ali je to počel/a tudi z bivšim. Gre za zavestno primerjavo, ki v postelji nima kaj iskati.

"Si se testiral/a na spolno prenosljive bolezni?"

To vprašanje je povsem na mestu, a ne takrat, ko že pride do akcije. Skušajte se diskretno pozanimati prej oziroma svojega posteljnega partnerja spoznati v tolikšni meri, da vamnjegovo ali njeno predhodno spolno vedenje ne bo neznanka. Gre za zavestno in zdravorazumsko vprašanje, a postelja ni kraj, kjer bi ga postavili.

"Si lahko umiješ zobe?"

Če pa to ni ubijalec poželenja, nič ne rečemo. Seveda je dobra higiena pomembna in zagotovo si boste izbrali partnerja, ki so mu higienski standardi ravno tako pomembni, kot so vam. Vedite pa, da zadah ni nujno povezan z umivanjem zob - lahko gre za želodčno kislino, bakterije, za količino popite vode ... Skratka, diskretnost je priporočljiva tudi v tem primeru.

Priporočamo