Bioresonanca - kaj je in kje v Sloveniji jo boste našli!

Bioresonanca - kaj je in kje v Sloveniji jo boste našli! (foto: ALEKSANDRA SAšA PRELESNIK) ALEKSANDRA SAšA PRELESNIK
Vir: Jana
2. 1. 2019

Bioresonančna terapija se v Sloveniji uvršča med zdravilske dejavnosti in kot takšno lahko izvajajo zdravilci z licenco Ministrstva za zdravje. 

Lahko se dopolnjuje tudi z uradno medicino. V tujini je ta metoda že dobro uveljavljena, kajti začetki segajo že v leto 1970. Tudi v Sloveniji je vse bolj sprejeta med ljudmi, njeni rezultati pa so izjemni. Urška Hrovat, vodja HD centra za bioresonanco, se z bioresonančno terapijo ukvarja že več kot deset let in kot certificirana zdravilka piše številne uspešne zgodbe posameznikov, ki so se na njo obrnili zaradi različnih zdravstvenih težav.

Prva, ki ji je bioresonančna terapija pomagala, je bila prav ona sama, ki sicer pravi, da je že od mladosti rada pomagala ljudem v stiskah. »Nekako so ljudje vedno čutili, da se lahko obrnejo name. Takrat sicer nisem razmišljala o tem, kam me to vodi v prihodnosti. No, pozneje sem imela tudi sama ogromno alergij in sem se v tujini naključno spoznala z bioresonančno metodo BICOM, s katero sem najprej pomagala sebi. Od tistega trenutka dalje me metoda spremlja na moji profesionalni poti,« pove Urška Hrovat.

O blagodejnih terapevtskih učinkih pa pričajo tudi zgodbe posameznikov, ki jim je terapija pomagala: 38-letna Ana je imela hud dermatitis na nogah. S pomočjo bioresonance je odkrila vzroke zanj: zakisanost telesa, alergija na kravje mleko, pasjo dlako, mačjo dlako, obremenitev s težkimi kovinami. Po opravljenih 10 terapijah v treh mesecih njena koža postaja spet lepa in tudi počutje boljše.

Desetletni Luka je leto dni trpel zaradi ponavljajočih se angin, uživanje antibiotikov pa je bilo neizogibno. Z bioresonančno metodo so odkrili in odpravili vzroke: zakisanost telesa, paraziti, obremenjenost z okoliškimi toksini, streptokoki. Med trajanjem terapije je imel Luka spremenjeno tudi prehrano ter opravljenih pet terapij v obdobju dveh mesecev. Od zaključka pred letom dni je že brez angin.

Kaj je bioresonanca?

Bioresonančna terapevtka pripoveduje, da gre za prijetno, neinvazivno in zelo uspešno metodo, kjer se odkrivajo vzroki bolezni in neravnovesja v telesu, ki se skozi terapije tudi odpravljajo. »Med terapijami se osredotočamo tudi na razstrupljanje organizma in po potrebi za ustrezno dieto oz. spremembo prehrane. Ko odpravimo morebitna neravnovesja, pustimo organizmu, da se samo ponovno postavi v ravnovesje. Poudarjam pa, da bioresonančna metoda ne more biti škodljiva, največja »škoda« je lahko, da morda komu ne pomaga v celoti.«

T.i. bioresonančna terapija BICOM, s katero se terapevtka tudi ukvarja, je poseben diagnostični in terapevtski postopek, ki v medicini ubira novo pot. Osnove bioresonančne terapije temeljijo na novih spoznanjih biofizike.

»Z bioresonančno napravo BICOM v številnih primerih lahko razkrijemo dejanske, pogosto prikrite vzroke bolezni in tako lahko pomagamo številnim ljudem pri njihovih težavah. Živimo v času komunikacij in informacij, zato je čas, da se zavemo, da lahko telo deluje le tako, da celice med seboj komunicirajo, izmenjujejo informacije. Dokazano je, da celice med seboj komunicirajo s hitrostjo svetlobe. Informacije si izmenjujejo prek točno določenih frekvenc. V zdravem telesu teče izmenjava informacij neovirano in tako lahko vsaka celica oziroma del telesa izpolni svojo nalogo. Če na telo delujejo škodljive snovi (strupi, virusi, bakterije ...) ali obremenjujoča sevanja, lahko njihovi obremenilni frekvenčni vzorci ovirajo komunikacijo med celicami. Če je motena komunikacija med celicami, je moteno tudi delovanje celic, kar se sprva bolj ali manj kaže v obliki nejasnih in preobčutljivih motenj, zmanjšani zmogljivosti, kronični utrujenosti, pozneje pa že kot organske spremembe z različnimi simptomi. Ti se pogosto pojavijo tam, kjer je bila že prej neka šibkost, neredko tudi dedno pogojena.«

Odpravlja obremenitve, ki so vzrok težav

S pomočjo naprave BICOM se zajamejo tipični frekvenčni vzorci snovi in zelo hitro se ugotovi njihovo delovanje na pacientovo telo. Test poteka povsem brez bolečin. Tako se v veliki večini primerov lahko ugotovi, katere obremenitve bolniku povzročajo bolezen (npr. bakterije, virusi, elektrosmog, alergeni ...), zmanjša obremenjujoče frekvenčne vzorce in premaga osnovno motnjo v telesu. Obremenjujoče snovi se sprostijo in izločijo, vzpostavi se samozdravljenje.

»Dobro je, da se oseba pred terapijo tudi pripravi in da med obiskovanjem terapij ne uživa svinjskega mesa ali klobas, kajti ti obremenjujejo naš limfni sistem. Prav tako je priporočljivo, da se uživa čim manj sladkarij, ker sladkor škoduje črevesnim bakterijam in podpira s črevesjem povezane bolezni. Med terapijo je treba piti veliko navadne, nemineralne vode (1,5 do 2 litra na dan). Le z minerali revna voda lahko veže nase škodljive snovi, ki se sproščajo med terapijo. Zato je navadna voda idealna pijača za razstrupljanje. Vsaj šest ur pred in terapijo in po njej se je treba izogibati kavi in alkoholu. Utrujenost po terapiji, občutki toplote ali mraza ter rahle vrtoglavice pa so odzivi na terapijo in večinoma hitro izzvenijo.«

Samozdravljenje telesa je del terapije

Bioresonančna terapevtka pripoveduje, da je danes dobro poznana velika sposobnost samozdravljenja našega telesa. »Telo ima neverjeten sistem, s katerim odpravlja ali zmanjšuje še tako nenavadne vplive. Če pa taki vplivi delujejo na telo dalj časa in če je obremenitev preveč, samozdravilne sposobnosti telesa popustijo, delujejo vse bolj medlo in nazadnje obstanejo. Morda je pri tem danes največja težava, ker živimo v izobilju, ki je lahko pozitivno ali negativno, tisto negativno je škodljivo za zdravje človeka: v življenju nas danes spremlja vse več tehničnih pripomočkov, ni videti konca razvoju transportnih in komunikacijskih naprav, iz dneva v dan se povečuje število kemičnih snovi in količina že pripravljene hrane. Kolikor bolj uživamo v vsem tem, toliko večja je cena, ki jo plačujemo z zdravjem. Dobro pa je, da vse več ljudi posluša svoje telo in pravočasno reagira. Še vedno pa je ogromno ljudi, ki na preventivno zdravje ne dajo nič, jedo in pijejo vse, kar jim pride pod roke, in s svojim telesom in umom delajo tako, kot da sta večna in se jim nič ne more zgoditi. Vendar na žalost ni tako, in to postaja čedalje večji problem, tako se vsakodnevno srečujem s težavami, ki nastajajo zaradi omenjenih vzrokov. Priporočam jesti čim bolj lokalno, sezonsko in svežo hrano, s čim manj dodanega sladkorja in umetnih dodatkov, predvsem pa imeti radi sami sebe in biti srečni sami s seboj: s pozitivnim in optimističnim pogledom na življenje je vse skupaj enostavneje,« pove Urška Hrovat.

Prevladujejo alergije

Med vsemi zdravstvenimi težavami, zaradi katerih se posamezniki odločijo za bioresonanco, čeprav je vsega po malem, prevladujejo vse vrste alergij, od alergij na živila, hišni prah, hišne ljubljenčke (še posebej so problematični hrčki in morski prašički), razne kemične substance (pralni praški, mehčala, barve, laki za lase, parfumi, laki za nohte, kreme za obraz, maskare …). Ko organizem ni v ravnovesju oz. ko je v telesu vsega preveč, se zelo hitro razvijejo razne alergije in tudi intolerance.

Bioresonančna terapija pa je izredno blagodejna tudi pri odpravljanju trenutno razširjenih prehladnih obolenjih, in sicer lahko pomaga na dva načina: posredno krepi imunski sistem (z odpravo vzrokov težav – bakterij, gliv, virusov, parazitov, ...) in hkrati z izbrano terapijo neposredno izboljšuje akutno obolenje.

Besedilo: Mojca Koprivnikar // Fotografiji: Aleksandra Saša Prelesnik