Bizarna prepričanja (nekaterih, k sreči redkih) moških o ženskem telesu

Bizarna prepričanja (nekaterih, k sreči redkih) moških o ženskem telesu (foto: Profimedia) Profimedia
25. 7. 2021

Za nekatere (upamo da zelo redke) moške so ženska telesa očitno še vedno precejšnja neznanka - še posebej, ko gre za reproduktivne organe in naravni proces, kot je menstruacija.

Tako bi lahko vsaj sklepali po odgovorih uporabnic Reddita, sicer ameriške družabne, novičarske in zabavne spletne strani. Ena od uporabnic je dobila zanimivo idejo: druge ženske je spraševala, kaj je najbolj neumna reč, ki jih je kakšen moški vprašal o njihovem telesu.

Odgovori so zelo zanimivi in kažejo na to, da nekateri moški res ne poznajo ženskega telesa. Da bi si lažje predstavljali, za kaj gre, smo izbrali nekaj odgovorov:

  • "Pred kratkim so moji teti odkrili raka na materničnem grlu. Moj stric se je počutil krivega za to, saj je pomislil, da jo je prav on nekako okužil."
  • "Fant, star približno toliko kot jaz, me je videl kupovati vložke. Imela sem kakih 15 let. Pogledal me je in zamomljal: "Vlačuga." Nisem prepričana, da je sploh razumel, kaj pomeni menstruacija.
  • Prijateljica je dejala, da je fantu potarnala, da ima med menstruacijo glavobole in krče. On jo je vprašal: "Ne morete tega nekako nadzorovati in ustaviti?"
  • "Moj bivši je mislil, da če ženska ne doživi orgazma, ne more zanositi in da bo njegova napaka, če ne bova mogla imeti otrok."
  • "Nek tip mi je dejal, da je PMS ženska zarota ter da si ženske nalašč izmišljamo simptome."

Da ne bomo nepravični: prepričani smo, da so moški, ki tako mislijo, le redko posejani po tem svetu in da je ogromni večini jasno, kako in kaj. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi rekle ženske na podobna vprašanja o moškem telesu. Verjetno bi se tudi med njimi našla kakšna "perla" ali dve ...

Priporočamo