Bled je bil izbran za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu 2017!

Bled je bil izbran za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu 2017! (foto: Hotel Park Press) Hotel Park Press
12. 9. 2017

Bled je s pomočjo Sladogleda, sladolednega okusa, ki so ga za letošnje poletje pripravili v Slaščičarski delavnici Hotela Park na Bledu, osvojil laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu!

   

Ob originalni blejski kremni rezini, ki jo v Slaščičarski delavnici Hotela Park izdelujejo že od leta 1953, tako Bled na svetovni zemljevid sladkih poželenj po novem postavlja tudi sladoled.

Potem ko je na lanskem tekmovanju sladoled z okusom kremne rezine s kremasto burbonsko vaniljo in slastnim vafljem, ki so ga prav tako izdelali v Slaščičarski delavnici Hotela Park, Bled postavil na tretje mesto najboljših sladolednih destinacij na svetu, je Sladogled ta uspeh še presegel in se z Bledom zavihtel na sam vrh lestvice sodelujočih sladolednih destinacij.

Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled: »Zelo smo veseli in ponosni, da smo Bled s pomočjo Sladogleda umestili na zemljevid najboljših sladolednih destinacij na svetu. Sladogled namreč ni samo odličnega okusa, ampak v sebi nosi tudi zgodbo, in sicer je Sladogled zgodba o Bledu, ki obiskovalcem ponuja najlepše razglede - na jezero z otočkom, grad in okoliške gore. Ponosni smo na naše slaščičarske mojstre, ki pripravljajo res vrhunski sladoled. Vsak dan svež je na voljo v očarljivi Blejski sladoglednici in Kavarni Park ter odlično dopolnjuje kulinarično ponudbo Bleda.«

Miha Kovačič, direktor Kongresnega urada Slovenije: »Naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu, ki ga je s Sladogledom in Sava Hotels & Resorts letos osvojil Bled, potrjuje, da Slovenija in z njo Bled postaja čedalje bolj zanimiva destinacija tudi za kongresni oz. poslovni turizem. Bled ima vse, kar iščejo organizatorji največjih svetovnih konferenc: nastanitvene zmogljivosti, konferenčne dvorane, čudovito naravo, številne možnosti za rekreacijo in sproščanje ter odlično kulinariko. Naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu in odličen sladoled sta tako še en kamenček v mozaiku kongresne ponudbe na Bledu in morda bo prav to prepričalo še koga, da svoje poslovno srečanje organizira v tem našem alpskem biseru.«

Bled v eni zgodbi, Bled v eni kepici

Okus z imenom Sladogled - sladoled z razgledom so v slaščičarski delavnici Hotela Park pripravili za vodilni okus letošnjega poletja in je predstavljal Bled na tekmovanju za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu v letu 2017, ki jo je pod imenom SoolNua World ICECREAM Index tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija Soolnua. Kepico sestavljajo tri plasti, zgodbo Sladogleda pa so v Sava Hotelih Bled opisali takole: »V kepico sladoleda smo ujeli osebnostne značilnosti gosta, ki se za krajši ali daljši čas ustavi na Bledu, ali pa se vanj vsakič znova vrača. Okus Sladogled je tako sestavljen iz treh plasti: s temno čokolado s surovimi zrni kakava razvaja tisti del gosta, ki pride na Bled, da se naužije prečudovite narave, s kvinojino sladoledno kremo z mandeljni, cimetom in rozinami spodbudi tisti del njegove duše, ki na Bledu išče motivacijo in poživitev, z bogatim mascarponejem pa poboža njegovo romantično plat. Sladogled je torej Bled za vsakogar, Bled v eni zgodbi, v eni kepici.«

Na sladoled v Blejsko sladoglednico ali v Kavarno Park

Sladogled in drugi vrhunski ledeni okusi so na voljo v Blejski sladoglednici in Kavarni Park na Bledu, od avgusta letos pa tudi v Kampu Bled. Slaščičarski mojstri iz Slaščičarske delavnice Hotela Park so tudi letos v led ujeli celo vrsto čarobnih okusov: izbirati je mogoče med šestnajstimi, prvič pa so bili to poletje na pokušino čokolada gianduia z lešniki in vaflji, malaga, oreh Sorrento s pomarančo, kokosova krema z mandlji ter mandelj s čokolado. Ljubitelji sladoleda se lahko z njimi posladkajo v pisanih sladkih kornetih, njihov okus pa še obogatijo z različnimi dodatki, kot so posip iz mandljev, lešnikov, orehov, pistacij, krokanta ali penic, ali pa s čokoladnim prelivom iz čokoladne fontane.

V Sladoglednici ter v Kavarni Park poleti prodajo približno 1000 kepic na dan, obiskovalci pa se najpogosteje odločajo za ledeno osvežitev z okusom piškotka, manga, čokolade gianduja ter bele čokolade s pistacijo. Gostje sicer lahko sladoledne okuse še obogatijo z različnimi dodatki, kot so posip iz mandljev, lešnikov, orehov, pistacij, krokanta ali penic, ali pa s čokoladnim prelivom iz čokoladne fontane.

SoolNua World ICECREAM Index

Glasovanje za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu, ki ga je pod imenom SoolNua World ICECREAM Index tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija Soolnua, je potekalo od 8. maja do 31. avgusta. Sava Hotels & Resorts je s Sladogledom uspela prepričati mednarodno žirijo z več kot 4300 glasovi ter s sistematičnim načinom promoviranja Bleda – z odlično zgodbo o tekmovalnem sladoledu, odličnimi fotografijami in promocijskim videom destinacije, za katere so Sladogled odnesli na vrh Ojstrice in Straže ter ga s čolnom popeljali po Blejskem jezeru.

Za laskavi naziv se je letos potegovalo 18 sladolednih destinacij z vsega sveta, poleg Bleda in Save Hotels & Resorts iz Slovenije še Kavarna Lolita iz Ljubljane in slaščičar Neđo iz Semiča v Beli Krajini. Slednji se je uvrstil na šesto mesto, Kavarna Lolita pa na deseto. Kavarna Lolita sicer pred tremi leti na prvem tovrstnem tekmovanju osvojila naslov najboljše sladoledne destinacije na svetu.

SoolNua World ICECREAM Index je bil ustanovljen z namenom odkrivanja in izbora najboljših ponudnikov sladoleda na različnih destinacijah sveta, ki jih lahko okušajo tudi poslovni gostje, torej udeleženci kongresov, konferenc in ostalih srečanj.

Sava Hoteli Bled bodo nagrado prevzeli na IBTM WORLD, vodilnem globalnem dogodku za MICE in poslovno turistično industrijo, ki bo v Barceloni od 28. do 30. novembra 2017.