Bob Dylan predstavlja linijo viskijev, imenovano Heaven's Door

Bob Dylan predstavlja linijo viskijev, imenovano Heaven's Door (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
3. 5. 2018

Ameriški kantavtor in Nobelov nagrajenec za literaturo Bob Dylan bo s partnerji konec maja na tržišče lansiral svojo linijo viskijev, poimenovano Heaven's Door. Tvorile jo bodo tri vrste viskijev - rye, bourbon in posebna mešanica iz dveh sodov

Linijo je zasnoval s proizvajalcem viskijev Marcom Bushalo, ki je velik Dylanov oboževalec. "Oba sva želela ustvariti zbirko ameriških viskijev, od katerih vsak pripoveduje svojo zgodbo," je Dylan povedal za The New York Times. Dodal je, da je na številnih potovanjih v minulih desetletjih imel priložnost okusiti številne viskije, ti, ki so jih ustvarili, pa so "imenitni".

Vse tri vrste viskijev, pod skupnim imenom Heaven's Door, je že mogoče prednaročiti preko spleta, v specializiranih trgovinah po ZDA pa bodo na prodaj od 21. maja dalje. Grafično podobo viskijev navdihujejo Dylanove železne skulpture s silhuetami iz ruralne ikonografije.

Bushala je za The New York Times med drugim dejal, da Dylan pooseblja lastnosti, ki so lahko ključne tudi za viski: "Je izredno verodostojen, je stoodstoten Američan ter deluje, kakor želi."