Bohemian Rhapsody najstarejši video z milijonom ogledov!

Bohemian Rhapsody najstarejši video z milijonom ogledov! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
24. 7. 2019

Po 44 letih od nastanka triumfalna skladba britanske skupine Queen Bohemian Rhapsody še vedno kuje rekorde. Glasbeni video si je namreč na YouTubeu prislužil naziv najstarejšega videa za skladbo, ustvarjeno pred letom 1990, ki je dosegla milijon ogledov, piše britanski BBC.

Med sodobnimi skladbami je mejnik milijona ogledov prvič leta 2012 uspelo preseči videu za Psyjev Gangnam Style. Danes skladba beleži 3,3 milijona ogledov, Psyja pa je občutno prehitel Despacito Luisa Fonsija s 6,3 milijoni ogledov, ki je tako najbolj gledan video vseh časov na YouTubeu.

BBC navaja, da se v takšni konkurenci Bohemian Rhapsody z milijonom ogledov ne uvršča niti na lestvico 100 najbolj gledanih videov preko priljubljenega spletnega kanala. A kot dodaja, uspeh skladbe ni zanemarljiv. Doslej je milijon ogledov med pesmimi iz glasbene zakladnice 20. stoletja dosegel le še video za November Rain skupine Guns N' Roses, ki pa je iz leta 1991.

Priljubljenost Bohemian Rhapsody je narasla ob lanskem uspehu istoimenske filmske biografije Freddiea Mercuryja v režiji Bryana Singerja. Člana skupine Queen Brian May in Roger Taylor sta uspeh skladbe na YouTubeu proslavila z objavo tehnično izboljšane različice videa, ki je bil premierno prikazan na BBC-jevi oddaji One's Top Of The Pops v letu 1975.

May je ob 40-obletnici nastanka pesmi leta 2015 povedal, da ji še vedno rad prisluhne: "Če jo predvajajo na radiu, jo dam na glas. A ob tem ne igram namišljene kitare. Za to sem prestar."

Priporočamo