Božična skodelica kave

Božična skodelica kave (foto: Barcaffe Press) Barcaffe Press
18. 12. 2018 | Promocijsko sporočilo

Božič je čas, ko pozabimo na skrbi in se ob dobri hrani in pijači veselimo s tistimi, ki nam pomenijo največ. Božič ne bi bil enak brez ljudi, ki jih imamo radi, brez odličnega obroka in… kave.

V nekaterih državah in kulturah sta kava in božič neločljiva. Še posebej v vzhodni Evropi, Skandinaviji in Rusiji počitniška sezona ne bi bila popolna brez kave kot darila ali pa kot dela božične večerje. Ta tradicija sega v 19. stoletje, ko je bila kava še vedno razkošje. Dragoceno "črno zlato" je bilo odlično darilo, ki se je izmenjalo v bogatejših družinah Evrope in Rusije. Da bi kavo ponudili kot darilo, je veljalo za premišljeno - in še posebej okusno - gesto. V viktorijanski dobi je bila kava priznana kot božična pijača per excellence.

V zahodni Evropi se je ta tradicija morda nekoliko zmanjšala, vendar je še vedno živa v Skandinaviji, Rusiji in vzhodni Evropi. Čeprav vsi sanjamo o belem božiču, tradicija kave v počitniški sezoni ni nujno povezana s hladnim vremenom in snegom. Tudi v državah, kot sta Španija, Salvador ali Kostarika, je kava pomemben del praznovanja božiča.

Torej, ko praznujete božič s prijatelji in družino, objemite svojo skodelico kave, saj dejansko sledite stoletni tradiciji. Tudi zato mnogi pridelovalci kave v zimskem času pripravijo posebne, božične mešanice. Med njimi tudi Barcaffè, ki je letošnjo zimo pripravil posebno kavno mešanico z dodatkom pravega cimeta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri