BOŽIČNA torta Nutella iz samo dveh sestavin, ki jih imate doma, za pripravo pa rabite samo pol ure

BOŽIČNA torta Nutella iz samo dveh sestavin, ki jih imate doma, za pripravo pa rabite samo pol ure (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2021

Prazniki so pred vrati in zagotovo boste hoteli pripraviti še kakšno sladico, s katero se bodo posladkali vaši najbližji.

Sestavina, brez katere si skorajda ne predstavljamo praznično obložene mize, je pika na i - čokolada! Ker pa običajno nimamo časa za zelo zapletene recepte, vam predstavljamo takega, ki vam bo vzel samo pol ure. In še nekaj: torta bo navdušila mlade po srcu, saj vsebuje priljubljen čokoladni namaz, nutello.

Recepta za torto iz samo dveh sestavin se je domislila Andrea Sorandis, ki ima svoj kulinarični blog Petit Cook. "Ta torta je narejena v 30 minutah, recept pa je zelo preprost," pravi Andrea.

Za nutellino torto potrebujete:

  • 4 velika jajca (ali 5 srednje velikih)
  • 240 gramov nutelle

Postopek:

Nutello dajte v veliko skledo in jo pogrejte v mikrovalovni pečici za 30 sekund.
V isto posodo dodajte tretjino jajc, ki ste jih predhodno penasto umešali.
Vse skupaj mešajte, dokler ne nastane enotna masa. Pri tem uporabite žlico, ne pa mešalnik.

Potem isto ponovite z drugo tretjino umešanih jajc, nato pa še z zadnjo tretjino.
Ko ste končali z mešanjem, kalup za torto namažite z maslom. Lahko uporabite tudi papir za peko, da se masa ne prime za kalup. Potem je na vrsti tretja, končna faza: pecite v pečici od 20 do 25 minut. Ko je torta pečena, jo pokrijte s krpo in pustite, da se ohlati.

Sredica torte je mehka - če hočete, da je bolj čvrsta, torto pecite še dodatnih pet minut. Okrasite jo v božičnem oziroma zimskem duhu in postrezite. Dober tek!