Bralno odkritje leta za vse, ki imajo radi hitchcockovske grozljivke: Ženska na oknu!

Bralno odkritje leta za vse, ki imajo radi hitchcockovske grozljivke: Ženska na oknu! (foto: Učila International) Učila International
19. 1. 2018

Imate radi grozljivke? Takšne hitchcockovske? In so vam blizu filmi noir? Da ne omenjam psihološkega suspenza. Potem je pred vami bralno odkritje leta. Ena najbolj pričakovanih knjiga tega desetletja, ki so jo prevedli že v osemintrideset jezikov, po njej pa snemajo tudi film.

Gre za roman Ženska na oknu (The Woman in the Window), hitchcockovsko srhljivko o agorafobični ženski, ki je prepričana, da je v sosednji hiši videla zločin.

Anna Fox živi sama, zaprta je v svojo newyorško hišo, saj zaradi bolezenskega strahu ne more ven. Dneve preživlja ob pitju vina, gledanju klasičnih (največkrat črno-belih) filmov, spominih na lepše čase ... in vohunjenju za sosedi.

Potem se v hišo na drugi strani parka vselijo Russllovi: oče, mati in najstniški sin. Popolna družina. Toda ko Anna nekega večera strmi skozi okno in vidi nekaj, česar ne bi smela, se njen svet začne podirati, njegove pretresljive skrivnosti pa začno prihajati na dan. Kaj je res?

In kaj plod domišljije? Komu preti nevarnost? Kdo stoji za vsem?

Gre za neverjetno zanimivo zgodbo, v kateri nihče – in nič – ni, kar se zdi. Ženska na oknu je roman psihološkega suspenza, ki spominja na Hitchcocka v njegovi najboljši podobi.

O knjigi so povedali

  • "Ženska na oknu je ena tistih redkih knjig, ki jih ne boste mogli odložiti vse do konca. Slog je tekoč in edinstven. Finn svojo zgodbo na očarljiv in srhljiv način razvije v maniri filma noir." (Stephen King)
  • "Izjemno. Srhljivo. Ljubko in osupljivo. Lahko bi uporabila še več supelativov, a saj ste dojeli. Finn je z očarljivimi liki, neverjetnimi preobrati in odličnim slogom ustvaril temačno zgodbo za novo tisočletje. S pripovedovalko bi z veseljem spila steklenico pinota, morda celo dve, saj imam zanjo kar nekaj vprašanj." (Avtorica uspešnic Gillian Flynn, New York Times)

O avtorju

A. J. Finn je pisateljski psevdonim Daniela Malloryja , ki sicer dela v založniški hiši William Morrow/HarperCollins. Avtor je Newyorčan, ki je 10 let živel v Angliji. Ženska na oknu je njegov prozni prvenec.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri