"Brez družinske podpore. Kaj naj naredim?" Magdalena odgovarja!

"Brez družinske podpore. Kaj naj naredim?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
8. 6. 2019

"Stara sem 36 let in popolnoma razočarana, saj me ljudje, ki so mi najbližje in so moja družina, ne podpirajo in posledično me verjetno tudi ne spoštujejo. Pred nekaj leti sem uspešno z odliko končala študij prava in po opravljenem pripravništvu ugotovila, da me tovrstno delo nikakor ne osrečuje. Najprej sem še hodila v službo, ki mi ni bila niti malo pisana na kožo, in nikomur nisem rekla ničesar, saj prihajam iz družine, kjer so vsi visoko izobraženi in seveda dobro situirani. Že prej, v mladih letih sem rada oblikovala nakit iz naravnih materialov, vmes sem to strast zaradi preveč obveznosti pustila. Zdaj, ko sem malo bolj dozorela in vem, kaj v življenju hočem, sem pustila službo in se odločila, da se podam na samostojno pot ustvarjanja in nato prodaje svojega unikatnega nakita. Ko sem starše seznanila s svojo odločitvijo, sem naletela na šok. Vprašala sta me, ali se mi je zmešalo, ali jima mislim delati sramoto in kaj se z mano dogaja, ter seveda povedala, da me finančno pri teh 'neumnostih' ne bosta podprla. Sesulo se mi je vse upanje, svetujte mi, prosim, kaj naj naredim." - Mija

Spoštovana Mija, razumem, da ste razočarani, saj naj bi bilo jasno, da vas starši podpirajo, naleteli pa ste na popolno degradacijo. Sami ste napisali, da so vsi v vaši družini izobraženi in dobro situirani, torej je to njihov vzorec, ki se žal širi tudi v naslednje generacije. Vaši starši so imeli za vas druge načrte in pričakovanja, zato so se jim ob vaši odločitvi tla pod nogami zamajala. Ne govorim vam, da imajo prav, nimajo, prav bi imeli, če bi vas nesebično podprli. Vendar jim ne morete močno zameriti, saj so žal v določenih okvirjih, iz katerih ne znajo priplezati.

Vas njihovo početje najbolj boli, hkrati pa se morate boriti zase in za svoje odločitve, in to ne glede na to, kaj mislijo in pravijo vaši starši. Sami ste krojač svoje usode. To jim tudi razložite pa tudi to, da bi želeli še vedno z njimi ostati v dobrem odnosu in da bi bili zelo veseli, če bi vas podprli pri vaši odločitvi. Nadaljujte v svoji navdihujoči smeri, saj boste le tako osebnostno zrasli in se tudi v prihodnje resnično približali zadovoljstvu na poslovnem področju. Vedite, da bodo tudi starši počasi začeli verjetno drugače gledati na vas, ko bodo videli, da v tem poslu resnično dihate in zraven tudi zaslužite dovolj zase. Nikar pa ne dovolite, da negativne misli in pripombe drugih vplivajo na vaš razvoj.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri