Brezdomec pomagal žrtvam manchestrskega napada, zdaj drugi pomagajo njemu

Brezdomec pomagal žrtvam manchestrskega napada, zdaj drugi pomagajo njemu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 5. 2017

Po ponedeljkovem terorističnem napadu v Manchestru je med prvimi na pomoč žrtvam priskočil brezdomec Stephen Jones. Postal je zvezda družbenih omrežij, njegova dejanja pa niso ostala neopažena. Solastnik londonskega nogometnega kluba West Ham United David Sullivan in njegov sin Dave sta se odločila, da mu bosta ponudila streho nad glavo.

Sullivana sta razložila, da želita Jonesu pomagati, da se "postavi nazaj na noge" in sta mu za pol leta ponudila zastonj prenočišče ter nekaj denarja.

Jones je v času napada spal blizu dvorane Manchester Arena, po eksploziji pa je takoj priskočil na pomoč in poskrbel za več otrok, poročajo tuje tiskovne agencije in britanske spletne strani.

"Bilo je treba pomagati, moraš pomagati. Če ne bi pomagal, če bi šel stran in pustil otroke, ne bi mogel živeti sam s seboj. Ker sem brezdomec, ne pomeni, da nimam srca," je pred dnevi razložil Jones.

Dave Sullivan je prek družbenega omrežja Twitter prosil sledilce, naj mu pomagajo najti Jonesa, in zapisal, da mu bosta z očetom, sicer enim najbogatejših Britancev leta 2016, pol leta pomagala s financiranjem prenočišča.

"Steve je le eden od ljudi, ki niso pomislili na svojo varnost, ampak so hiteli pomagat drugim. Oba sva bila ganjena," je povedal David Sullivan.

Na spletni strani za množično zbiranje sredstev Just Giving so za Jonesa zbrali že skoraj 35.000 evrov.

Manchester je v ponedeljek zvečer pretresel teroristični napad. 22-letni Salman Abedi je sprožil eksploziv v preddverju dvorane, kjer je potekal koncert Ariane Grande in pri tem ubil 22 ljudi, več kot 60 je ranjenih. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.