Brezplačni priročnik: 7 trendov v notranjem oblikovanju za leto 2024

29. 12. 2023
Deli
Trendi notranjega oblikovanja (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Kakovost našega življenja je močno povezana z okoljem, v katerem preživljamo čas. 

Dobro zasnovan in urejen prostor nas lahko napolni z energijo ter izboljša naše počutje, zato je notranje oblikovanje ključnega pomena pri ustvarjanju prostorov, ki nas navdušujejo, dajejo občutek udobja in nam omogočajo, da se sprostimo ter osredotočimo na stvari, ki jih imamo radi.

Konec hladnega minimalizma

Dolgoletna vladavina hladnega minimalizma se poslavlja! Hladni minimalizem je bil dolgo časa zelo priljubljen, saj je ponujal čisto, neobremenjeno estetiko. Vendar pa so se naši okusi in želje začeli spreminjati.

Namesto minimalistične estetike in hladnih barv, kot sta siva in bela, se v notranjem oblikovanju pojavlja nov trend, ki poudarja toplino in udobje. Ljudje si želimo domačnosti in prostorov, ki zrcalijo našo osebnost. Takšno vzdušje pa lahko ustvarimo z barvami, teksturami in različnimi dekorativnimi dodatki, ki dajo prostoru globino in značaj.

Namesto sterilnih prostorov, ki so značilni za hladni minimalizem, notranji oblikovalci vedno bolj uporabljajo osebne predmete, umetniška dela, spominke in druge predmete, ki odražajo osebnost in zanimanja stanovalcev. To pa ne pomeni, da ne moremo v svoj dom vključevati nevtralnih elementov – gre le za iskanje ravnovesja.

Nasveti in triki, kako lahko z majhnimi spremembami prenovite svoj dom

Ob vsakem trendu za leto 2024, ki ga razkrivamo v priročniku, boste odkrili številne nasvete in trike, kako ga lahko z majhnimi spremembami vnesete tudi v svoj dom. Osredotočili smo se predvsem na spremembe, ki jih lahko naredite hitro in razmeroma poceni, tako da prepleskate steno z barvo leta 2024 ali zamenjate dekorativne dodatke.

S temu spremembami pa ne boste ustvarili samo lepih prostorov, ampak tudi izboljšali svoje počutje in produktivnost, zmanjšali stres ter spodbudili zdrav način življenja.

Kako poskrbeti, da bo vaš dom odražal vašo osebnost

Avtentičnost postaja ključen steber notranjega oblikovanja – in bo ostala prisotna tudi onkraj trendov za leto 2024. V letu 2024 bo še posebej priljubljeno opremljanje domov z unikatnimi predmeti.

Pri tem pa ne gre samo za estetsko vrednost, ampak tudi za pripovedovanje svoje življenjske zgodbe s predmeti, ki nas obkrožajo, in intimno povezavo med prostorom ter njegovimi prebivalci.

 

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan