Britanska policija na lovu za dvojnikom zvezdnika Prijateljev, ki je ukradel pivo

Vir: STA
25. 10. 2018

Britanska policija se je na javnost obrnila s prošnjo po identifikaciji moškega, ki ga je varnostna kamera posnela pri kraji piva v špeceriji v mestu Blackpool. Posnetek tatu je požel ogromno zanimanja, saj je zločinec zelo podoben zvezdniku znane ameriške nanizanke Prijatelji Davidu Schwimmerju. Ta se je na račun podobnosti pošalil tudi sam.

Slika 1/2
profimedia

Policija v obalnem Blackpoolu je fotografijo moškega, ki je očitno ukradel karton pločevink piva, v torek objavila na svojem profilu na Facebooku, ta pa je naletel na ogromen odziv z nemalo humorja.

Ljudje so namreč hitro ugotovili, da je moški, ki ga lovi policija, izjemno podoben igralcu Schwimmerju, ki je po vsem svetu zaslovel z vlogo Rossa v Prijateljih.

Možje v modrem so javnosti odgovorili v podobno humornem tonu in ji zagotovili, da so zadevo podrobno preiskali in da ima Schwimmer za dan kraje alibi, saj je bil tedaj v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Igralec je te navedbe v sredo potrdil tudi sam in to tako, da je na Twitterju objavil videoposnetek, na katerem je v trgovini v ZDA - s kartonom piva v roki. "Policisti, prisegam, da nisem bil jaz," je ob tem zapisal. "Kot vidite, sem bil v New Yorku. Blakcpoolski policiji, ki trdo dela, srečno s preiskavo," je dodal 51-letni igralec.

"Hvala, da ste bili tu za nas, David Schwimmer," pa so mu odgovorili britanski policisti.

O podobnem primeru so ta teden poročali tudi iz Nemčije. Policija na Spodnjem Saškem je namreč objavila fotorobota ponarejevalca denarja, ki je bil izjemno podoben ameriškemu filmskemu igralcu Nicolasu Cageu. Pri policiji v Hannovru so v ponedeljek priznali, da je bil navdih dejansko ameriški zvezdnik, saj je priča po njihovih navedbah storilca sama opisala z besedami: "Videti je bil je kot Nicolas Cage, samo mlajši."