Bruce Springsteen jeseni z glasbenim dokumentarcem

Bruce Springsteen jeseni z glasbenim dokumentarcem (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
19. 8. 2019

Ameriška produkcijska hiša Warner Bros je odkupila pravice za glasbeni dokumentarec o glasbeniku Bruceu Springsteenu, ki nosi naslov po njegovem novem albumu Western Stars. Film, ki ga je Springsteen režiral s Thomom Zimnyjem, bo na filmska platna prišel jeseni, po svetovni premieri na filmskem festivalu v Torontu, piše filmska revija Variety.

Film dokumentira snemanje albuma Western Stars, ki je glasbenikov prvi album po petih letih, ko je izšel High Hope. Predstavljenih je vseh 13 pesmi z albuma v izvedbi Springsteena in njegovega benda. Film, ki so ga posneli na skoraj 100 let starem skednju na glasbenikovem posestvu, spremlja Springsteenovo pripovedovanje o ameriškem Zahodu, piše na glasbenikovi spletni strani.

Album Western Stars, ki je izšel junija, po mnenju 69-letnega rokerja zajema obsežen nabor ameriških tem, od slavnih avtocest in puščav, občutka izolacije in skupnosti do večnega pomena doma in upanja. Pri albumu je Springsteen sodeloval z E Street Bandom.

Ameriški roker, ki se ga je prijel vzdevek The Boss, je sicer prepoznaven tako po rokovskih skladbah kot skladbah s prvinami folka. Med skoraj 20 studijskimi albumi je največji uspeh dosegel s ploščama Born to Run (1975) in Born in the U.S.A. (1984), skupaj pa je prodal več kot 135 milijonov plošč po svetu.

Poleg naslovnih skladb z omenjenih plošč so med njegovimi uspešnicami tudi Dancing in the Dark, I'm on Fire, Glory Days in The River.

Priporočamo