Canski festival prepovedal selfije na rdeči preprogi

Canski festival prepovedal selfije na rdeči preprogi (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
24. 3. 2018

Vodstvo filmskega festivala v Cannesu je sporočilo, da prepoveduje uporabo selfijev na rdeči preprogi, ker da povzročajo "neželeno motnjo" pred filmskimi premierami. Direktor Thierry Fremaux je prakso selfijev na prestižnem filmskem festivalu skušal prekiniti že leta 2015, tokrat pa ne namerava popustiti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Selfiji bodo prepovedani za gledalce na rdeči preprogi," je Fremaux povedal za revijo Film Francais. Ni pa še jasno, ali bo to veljalo tudi za ekipo filma, ki ga bodo prikazali, še poroča AFP in dodaja, da so hollywoodske zvezde znane po tem, da snemajo selfije na rdeči preprogi v Cannesu.

"Trivialnost in upočasnitev, ki ju je povzročila praksa selfijev, škodita kakovosti vzpenjanja po stopnicah in s tem celotnemu festivalu", je pojasnil Fremaux.

Letošnji, 71. mednarodni filmski festival v letoviškem francoskem mestu se bo začel 8. maja in bo potekal do 19. maja. Najpomembnejše festivalske nagrade, zlate palme, ki so jih doslej v skladu s tradicijo podeljevali v nedeljo, bodo tokrat podelili dan prej, žiriji pa bo kot 12. ženska predsedovala avstralska igralka Cate Blanchett, dobitnica dveh oskarjev.