Če bi obstajal bonton za seks, bi verjetno vključeval teh 8 resnic za ženske

Če bi obstajal bonton za seks, bi verjetno vključeval teh 8 resnic za ženske (foto: shutterstock) shutterstock
Vir: Govori.se
2. 5. 2015

Čeprav sta za tango med rjuhami potrebna dva, je seksualna svoboda in dojemanje sebe v tem dejanju popolnoma osebna stvar. In za ženske je to vedno še toliko bolj kompleksna tematika. Samske, poročene, v takšnih in drugačnih razmerjih - tule je 8 stvari, ki jih morate vedeti o seksualni izmenjavi.

1. Če hlinite, se stvari ne bodo izboljšale

Včasih je hlinjenje orgazma priročna mala laž, ki konča nekaj, kar bi se moralo končati že lep čas nazaj. In v tem ni nič sramotnega. V resni in predvideno dolgotrajni zvezi, pa morate biti nekoliko bolj pazljivi - če na koncu več orgazmov zaigrate, kot pa doživite, vam vaš libido nikakor ne bo hvaležen. 

2. Če želite prejeti, morate kdaj tudi dati

Ker sebičnost ni seksi. Moški so rade volje ustrežljivi do svojih partnerk, a je potrebno to ustrežljivost tudi kdaj vrniti. In verjetno dobro veste, kaj mu najbolj prija (ne mislimo na pivo in arašide). Vendar pozor - moški, ki vaš užitek ne postavlja pred svojega, verjetno ni prava odločitev za maratonsko zvezo. Ker v zdravem odnosu moškega običajno najbolj vzburja prav ženski orgazem.

3. Masturbacija ni samo za moške

Študije so celo pokazale, da imajo ženske, ki redno masturbirajo, bolj intenzivne orgazme.

4. Imejte svoja pravila za seks, a bodite odprti za preizkušanje novih stvari

Učimo se preko izkušenj. Kljub temu je prav, da izrazite stvari, ki jih preprosto ne želite početi. Morda boste pravila omehčali po mesecih ali letih s svojim partnerjem, do takrat pa naj jih on le vestno upošteva. Še to - pazite se moških, ki ne vprašajo, preden "vstopijo skozi zadnja vrata" (saj veste).

5. Ni potrebno, da je pobuda za seks vedno na njegovi strani

Poskusite. Morda vam bo celo všeč, da ste kdaj tudi vi tisti, ki poskrbite, da se stvari zgodijo.

6. Če niste prepričani, ali ste doživeli orgazem ali ne, potem ga niste

Ko se bo pripetil, boste vedeli. Do takrat pa le delujte na različnih seksualnih stimulacijah, da ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

7. Lastite si vsaj nekaj kosov seksi spodnjega perila

Seksi spodnje perilo ni le darilo zanj. Je tudi za vas. V lepem erotičnem perilu se ženska počuti privlačnejšo in še boj seksi (na to namiguje tudi ime). Najlepše pri tem pa je, da seksi perilo deluje kadarkoli - tudi, v trenutkih, ko nimate občinstva.

8. Uživajte!

Prenehajte se obremenjevati z neštetimi obstranskimi stvarmi, od vašega telesa, do tega, da je sperma nekoliko lepljiva. Saj smo vsi odrasli ljudje. Najstniška nerodnost je za nami, zdaj je čas za dober seks. In dober seks je brezčasen.