Česa si moški želijo bolj kot seksa?

Česa si moški želijo bolj kot seksa? (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2017

Drage ženske. Ste se kdaj razmišljale, zakaj imajo moški tako radi seks? Ste morda pomislile, da je zanje spolnost način izražanja njihovih čustev? Ste tudi ve prepričane, da moški v izkazovanju občutkov niso najboljši, seks pa jim navadno gre kar dobro od rok?

Je torej za moške med spolnim odnosom bolj kot sam spolni akt pomembno to, da lahko na svoj način izrazijo čustva ... in jih tudi dobijo nazaj?

Tudi ženske v resnici sploh niso tako dobre v izkazovanju čustev

Nekateri znanstveniki se strinjajo, da ženske sicer res bistveno več govorijo o svojih občutkih, vendar pa v izkazovanju ljubezni do svojega partnerja niti niso tako dobre. Navzven pokažejo, da jih ljubijo, in svoja občutja tudi zaupajo drugim ljudem, a tudi one pogrnejo, ko pride do izpovedovanja čustev njihovim ljubljenim.

Ker moški s seksom izražajo svoja čustva, s spolnim udejstvovanjem dobijo tudi povraten občutek, da so tudi oni ljubljeni. Je sedaj bolj jasno, zakaj moškim seks tako veliko pomeni?

Če torej ženska zavrne spolni odnos s partnerjem, ki ga ljubi, se bo moški počutil neljubljenega, tudi če mu je ženska še pred nekaj minutami povedala, kako rada ga ima. Zanimivo, kajne?

Zakaj za ženske seks ni način izražanja ljubezni?

Ko si moški želi seksa, razmišlja samo o tem, ženska pa neprestano razmišlja čez sam spolni akt. Kaj pomeni? Kaj s tem želi? Mi želi kaj sporočiti? Poleg tega ženske na predloge gledajo preveč materinsko. Ko partner predlaga seks ali crkljanje, bi se v njej namreč lahko prebudile slike otroške intimnosti (zadovoljevanje potreb otroka) in si spolnosti ne bo več želela.

Za zaključek

Ženske zelo rade poudarjajo, da so vedno tisti »glede čustev bolj odprti« člen, kar pa sploh ne drži nujno. Moški si v resnici prav tako želijo, da bi lahko pokazali, kaj čutijo, samo da je njihov način drugačen. Ko torej ženska vztrajno zavrača seks, ker misli, da si moški želi samo brezobzirno biti zadovoljen, lahko s tem zamujaja priložnost, da bi se s partnerjem še bolj zbližala. Hkrati pa partnerju onemogoča, da bi ji lahko v polnosti pokazal, kaj čuti.

Predstavnice nežnejšega spola se torej morajo znebiti predsodkov, ki veljajo o moških in seksu. Včasih stvari enostavno niso takšne, kot se zdijo na prvi pogled.

Povzeto po: Ideapod

Priporočamo