Coacherka Lucija Smolnik: Z dnevnikom hvaležnosti nasmejana v nov dan!

15. 3. 2017

»Takoj ko se vsako jutro zbudim, v posebno knjigo, imenovano kar dnevnik hvaležnosti, napišem deset stvari, za katere sem hvaležna v življenju. Potem preživim še nekaj minut v tišini, da se lahko povežem sama s seboj, s svojo intuicijo, ki mi da usmeritve za tisti dan,« pripoveduje Lucija Smolnik, edina certificirana trenerka programa Boba Proctorja Thinking Into Results v Sloveniji in nasploh v tem delu Evrope.

»Vanj zapisujem svoje misli tudi takrat, ko mi ne gre vse po načrtih, in pišem tako dolgo, dokler se ne počutim dobro. Potem lahko grem spet nasmejana v nov dan,« pove zanimiva sogovornica, ki je za pisanje te posebne knjižice navdušila tudi svojega moža in otroke.

»Mož ga sicer piše občasno, otroka, še posebej starejši sin, pa sta nad njim navdušena. Sin mi pripoveduje, da mu pisanje 'dnevnika hvaležnosti' pomaga pri tem, da je bolj uspešen v šoli,« razlaga osebna in poslovna coacherka, ki dnevnik podari vsakemu, ki se nanjo obrne po strokovno pomoč. In kakšno popotnico bi dala vsem, ki bi bili radi v življenju bolj srečni?

»Preveč se osredotočamo na to, česar nimamo, kar nam ne gre, kot pa na to, kar imamo. V bistvu gre za preplet energij. Če si v frekvenci hvaležnosti, pritegneš nase dobre stvari. Dnevna navada pisanja dnevnika hvaležnosti bo čudežem odprla vrata na stežaj,« zaključi sogovornica, sicer tudi idejna vodja uspešnega projekta 55 žensk za 55 sanj, ki že skoraj leto dni povezuje ženske po vsej državi.

Gre za serijo pogovorov s 55. uspešnimi Slovenkami, ki svoje navdihujoče zgodbe in fotografije vsak teden preko Facebooka in spletne strani projekta delijo s širno Slovenijo.

dnevnik

  • Osebna in poslovna coacherka Lucija Smolnik vsakemu, ki pri njej zaprosi za strokovno pomoč, podari to posebno knjigo
Značke: Lucija Smolnik