Osmi tek v petkah je najhitreje pretekla Kaja Bajda

Osmi tek v petkah je najhitreje pretekla Kaja Bajda (foto: Primož Predalič, Helena Kermelj) Primož Predalič, Helena Kermelj
26. 9. 2014

Petkovo popoldne je center Ljubljane zaznamoval tradicionalni Cosmopolitanov tek v petkah, na katerem so se najbolj pogumna dekleta v mestu v svojih najljubših salonarjih pognala v dir za ček v višini 1000 evrov.

Na Prešernovem trgu so se dekleta pričela zbirati že nekaj pred 15. uro, ki je bila določena, da na mestu dogodka potrdijo svojo prijavo, prevzamejo startne številke in darilca ter si pustijo vzeti mero (stiletk, se ve). In medtem, ko so se tekačice ogrevale, je mimoidoče, navijače in predstavnike medijev zabaval atraktiven spremljevalni program.

Libero dance center z Azro Selimanović so obiskovalce učili plesa Cosmo Happy. Zbrano druščino je zabaval raper Zlatko, ki so se mu pridružili akrobati in bruhalec ognja, na desetine pogumnih deklet v stiletkah pa je bodrila celotna Cosmo ekipa, ki se jim je pridružila tudi Adrijana Brečko, Cosmopolitanovo prvo dekle z naslovnice. Ves čas je bila na voljo še brezplačna manikira s salonom Studio Lepote, v NLB Bankarni na Čopovi ulici pa so si lahko zainteresirani dali izdelati tudi spominsko naslovnico Cosmopolitana s svojo lastno podobo.

Start teka, ki je srčika najbolj roza prireditve v letu, je bil ob 16. uri.

Ciljno črto skoraj 100 m dolge improvizirane tekaške trase med Robbovim vodnjakom in Prešernovim spomenikom je v treh predtekih in nato finalnem obračunu najhitrejših preteklo več deset deklet v visokih petkah, ki so bile preverjeno najmanj 8 centimetrov visoke in zagotovo ne več kot 2 centimetra široke. Tokrat je v ciljno ravnino najhitreje pritekla tekmovalka s startno številko 5.

Najhitrejša petka leta 2014 je tako postala Kaja Bajda iz Trbovelj. Z najboljšim časom 20,06 sekund finalnega teka si je pritekla ček v vrednosti 1000 evrov.

Meritve na prijavnem mestu so pokazale, da je lastnica letošnje najvišje petke postala Saša Podkrižnik iz Radmerja na 16-centimetrskih stiletkah, v katerih je nato zares tudi tekla in za kar ji je Deichmann podaril bon za 200 €.

Tekmovalka z najboljšim stilom po mnenju Cosmo uredništva, ki je prejela bon za nakupovanje v trgovini Orsey, pa je postala Katja Marn z Vranskega s startno številko 9.

Prav vse udeleženke so prejele tudi simbolično darilce.

Več o tradicionalnem teku v petkah, ki je letos potekal že osmič pa:

Skupaj s Cosmopolitanom so za noro zabavo v velikem mestu poskrbeli Libero dance center z Azro Selimanović, raper Zlatko, akrobati in bruhalci ognja, salon Studio Lepote, NLB-jeva Bankarna, Deichman, Vitamin Well, Orsey, Malibu in seveda ekipa Radio 1.

Priporočamo