Čudežni deček Luka Dončić je naslednja velika stvar za ligo NBA

Čudežni deček Luka Dončić je naslednja velika stvar za ligo NBA (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
15. 9. 2017

Luka Dončić je bil pred evropskim prvenstvom čudežni deček evropske košarke, po magičnih in zrelih predstavah, ki so Slovenijo pripeljale v finale, je košarkarski svet enoten - Dončić je naslednja velika stvar, ki se bo zgodila ligi NBA.

Košarkarski strokovnjaki po igrah Luke Dončića na tem prvenstvu kar tekmujejo, kdo bo o 18-letniku napisal lepši, boljši hvalospev. Vsi so si enotni, da lahko Dončić postane eden najboljših igralcev v zgodovini košarke in da je njegova prihodnost liga NBA.

Skromen fant iz Ljubljane ostaja trdno na tleh in razmišlja samo o slovenski reprezentanci ter kako, osvojiti zlato medaljo. "Nisem še zbral misli. Še vedno ne morem verjeti, kaj smo naredili. Premagali smo Španijo za dvajset točk. Čestitam vsej ekipi, ne le igralcem in trenerjem, tudi ostalim, ki so v senci in ki se jih ne vidi. Vsi so naredili svoj posel za medaljo. Ponosen sem na vso reprezentanco," je razlagal po polfinalu.

"Skrivnost te reprezentance je obramba. Ko začnemo igrati pravo obrambo, smo nepremagljivi. Danes je imelo pet igralcev dvomestne številke. Bili smo nesebični, žoga je lepo tekla, tekmo smo imeli ves čas pod nadzorom in se nismo sprostili do zadnje minute," je dogodke na parketu opisal Dončić, ki ima na tem prvenstvu povprečje 15,1 točko, 8,3 skokov in 3,8 podaj.

"Ta medalja mi pomeni vse. Res ne morem verjeti, kaj smo naredili. Dokazali smo, da lahko premagamo kogar koli. Res smo povezani med seboj. To je ključ. Stojimo skupaj kot ekipa, če zmagujemo ali izgubljamo. Podpiramo eden drugega. To je ključ te reprezentance."

Luka Dončić je doslej tekme slovenske reprezentance spremljal le prek TV zaslonov. Videl je, kako 5000 Slovencev prišlo leta 2005 v Beograd, kako so slovenski navijači od tedaj naprej slovenske junake spremljali na vsakem koraku. Zdaj je tudi on njihov oboževalec. "Vsaka čast navijačem, ki so prišli v Turčijo in vsem v Sloveniji, ki navijate za nas. Slišim, da je v domovini prava evforija in da dva milijona Slovencev stoji za nami. Čim več naj jih pride v Istanbul. Skupaj bomo še močnejši. Ponosen sem, da sem Slovenec," je dodal Dončić.

Priporočamo