Damjan Murko se je kot prostovoljec Pod strehco zares izkazal!

Damjan Murko se je kot prostovoljec Pod strehco zares izkazal! (foto: Simona Škafar - Zavod Pod strehco) Simona Škafar - Zavod Pod strehco
11. 4. 2017

Da se je Damjan Murko pred dnevi odzval vabilu Zavoda Pod strehco, smo na tem mestu že pisali in vam takrat obljubili zabaven video z njegovega obiska. Damjana, ki se je za to, da bi se pridružil prostovoljcem pri pripravi toplih obrokov za obiskovalce srčne gostilnice, pripeljal s Štajerske, smo namreč pridno spremljali z našo spletno kamero.

Takole je bilo ...

Kot ste se lahko sami prepričali, se je štajerski slavček kot prostovoljec več kot dobro odrezal.

Ker se je ekipi spletnega mesta Govori se kasneje pridružil tudi ob kosilu, smo se lahko prepričali, da je Damjan resda velik zabavljač, v družbi katerega res nikoli ne more biti dolgčas, da pa premore tudi svojo drugo plat, ki ostaja javnosti večinoma skrita. In pri tem nimamo v mislih le veliko več modrosti, ki mu jo zaradi medijske razvpitosti in prešerne norčavosti ljudje ne pripisujejo, temveč tudi zares veliko srce.

ljudska kuhinja

In kako lahko pomagate vi?

  • 1. Dobri ljudje, pridite na kosilo!

Humanitarni zavod Pod strehco, z ljudsko kuhinjo Pod strehco na Zaloški cesti 42 v Ljubljani, v prvi vrsti skrbi za socialno najbolj ogrožene posameznike, da lažje pridejo do polnovrednega toplega obroka. Dnevno pripravijo že več kot 300 obrokov, v svoji bazi pa imajo že več kot 800 socialnih uporabnikov. Da lahko poslujejo, potrebujemo čim več tržnih gostov, saj en tržni gost omogoči topel obrok še nekomu drugemu. Zato se njihovo srčno pravilo glasi 1=2.

Pridite torej na kosilo! V gostilnici ljudske kuhinje nudijo sveže pripravljene tople jedi ter odlično kavo in sokove (njihov dnevni meni lahko preverite tukaj). In če k njim pridete na malico ali kosilo, boste s plačilom cene 3 € omogočili obrok še eni osebi v stiski.

V kolikor živite relativno blizu ljudske kuhinje, si lahko obrok naročite tudi na dom. Za naročila obrokov z dostavo na dom pokličite: 070 810 766.

  • 2. Podjetja, pokličite jih, če potrebujete catering!

Ker s svojo osnovno dejavnostjo ne morejo pokriti vseh stroškov, ki nastanejo z njihovim poslovanjem, so primorani v opravljanje še drugih dejavnosti, s katerimi krijejo stroške poslovanja. Ena izmed teh postranskih dejavnosti je tudi organizacija cateringov, ki so izpeljani na vrhunskem nivoju. Vsa s cateringom zbrana sredstva gredo v Sklad socialnih obrokov, iz katerega nato pomagajo socialno najbolj ogroženim.

Storitev catering je odlična rešitev za vaše rojstnodnevne zabave, praznovanja, razne prireditve in druge dogodke, ki so bodisi izpeljani pri njih ali pri vas, v naravi, na piknikih in podobno.

Zaupa jim čedalje več partnerjev in vabimo vas, da jih preizkusite tudi vi.

  • 3. Lahko donirate v sklad!

Ko v ljudski kuhinji nahranijo 100 socialnih uporabnikov, nastane finančni primankljaj 150 evrov na dan.​ Zato imajo odprt Sklad socialnih obrokov za donacije, s katerimi boste omogočili dnevni topli obrok družinam in starejšim občanom v stiski!

  • 4. Odzovite se klicu srčnim kuhinjam!

Poziv je namenjen slovenskim gostilnam in restavracijam, ki so se pripravljene povezati v trudu za pomoč ljudem v stiski. Srčne kuhinje s svojo dejavnostjo zbirajo sredstva v Sklad socialnih obrokov.

Več o tem, kako lahko pomagate, si lahko preberete na spletni strani www.podstrehco.si.

Damjan Murko

Priporočamo