Daša Podržaj rada sodeluje z ambicioznimi ljudmi

Daša Podržaj rada sodeluje z ambicioznimi ljudmi (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
4. 2. 2018

Nekdanja žena primorskega poslovneža Rajka Hrvatiča Daša Podržaj je ob manekenskih obveznostih po novem ena od članic delovnega poslovno-umetniškega tima Inštituta AAMI v sklopu ljubljanskega BTC v Kristalni palači.

Seveda nas je zanimalo, na čem temelji njeno delo. Poklicali smo jo in iz prve roke izvedeli: "Z Inštitutom AAMI sodelujem šele kratek čas, vendar moram priznati, da sem nad njihovim delom, projekti in energijo popolnoma navdušena! Gre za mlad in kreativen tim, ki se posveča združevanju posla in umetnosti, kjer v prvi vrsti pomaga umetnikom pri promociji – organizira art dogodke, prazne poslovne prostore spreminja v galerije in druge umetniške prostore in še in še," pove Daša.

"Rada sodelujem z ambicioznimi in odprtimi ljudmi v okolju, kjer sem lahko kreativna in sproščena. Pri delu ne maram monotonosti, zato je bilo sodelovanje s timom AAMI idealno zame. Aprila skupaj organiziramo enomesečno poslovno in umetniško delegacijo v Hongkong, kjer se bodo na azijskem trgu predstavila slovenska podjetja (različne predstavitve) in umetniki (v sklopu potujoče razstave). Projekt se mi zdi izjemen in je res lepa priložnost za podjetja in tudi umetnike, da se prebijejo v tujino," še doda.

Rada  sodelujem z ambicioznimi ljudmi

V novi kreativno-umetniški službi

Podržajeva ima polne roke dela, saj ji pri novi službi projektov oziroma izpeljave teh s sodelavci ne manjka. "Poleg projekta Hongkong v okviru zavoda poteka še veliko drugih projektov, ki so zanimivi za zelo širok krog ljudi in podjetij. Posvečamo se tudi organizaciji 2. Art Expa v Ljubljani, ki bo septembra prihodnje leto. Na 1. Art Expu se je predstavilo kar 142 umetnikov iz 15 držav s svojimi deli, zato se izredno veselim, da bom tudi sama del nadaljevanja te uspešne zgodbe. Pri platformi oz. konceptu Inštituta AAMI mi je najbolj všeč to, da so možnosti sodelovanja res zelo velike, saj se najde projekt ali dogodek za vsakogar – posebej pa bi omenila povezovanje umetnosti s poslovnim svetom."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Goran Antley, osebni arhiv

Priporočamo