Dečki, rešeni julija iz jame na Tajskem, odigrali tekmo na mladinskih olimpijskih igrah

Dečki, rešeni julija iz jame na Tajskem, odigrali tekmo na mladinskih olimpijskih igrah (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
9. 10. 2018

Tajski dečki, ki so bili junija in julija dobra dva tedna ujeti v poplavljeni jami, so obiskali mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu in odigrali prijateljsko tekmo z mladinsko ekipo moštva River Plate, so v nedeljo potrdili organizatorji.
 

Wild Boars (Divje svinje) je vzdevek mladih nogometašev, ki so jih na spektakularen način iz jame na severu Tajske po 17 dneh rešili šele potapljači, potem ko se je praktično ves svet več dni zanimal za njihovo usodo.

Vodstvo kluba River Plate je tajskim dečkom podarilo drese, v katerih sicer prva ekipa nastopa v gosteh, na drese pa so našili tudi njihova imena. "Zelo so bili veseli in tega ne bodo nikoli pozabili," pa so po tekmi zapisali v klubu.

Tajski dečki so v Argentino pripotovali na povabilo Mednarodnega olimpijskega komiteja. "Odločnost in pogum, ki sta značajski lastnosti vsakega vrhunskega športnika, pomagata na vseh področjih v življenju," pa je ob tem povedal predsednik Moka Thomas Bach, ki je nogometaše predstavil tudi na uradnem odprtju v soboto.