Dobrodelna akcija za čisto veselje otrok v stiski

Dobrodelna akcija za čisto veselje otrok v stiski (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
28. 3. 2018

Že tretje leto v sodelovanju projekta Botrstvo v Sloveniji in družb Gorenje Surovina ter Spar Slovenija je potekala akcija Čisto veselje. Z zbiranjem odpadnih surovin otrokom iz družin v stiski omogočajo nepozabne počitnice.

Akcija Čisto veselje je letos potekala od 12. do 24. marca, ko je bilo mogoče na več kot 40 zbirnih lokacijah po vsej Sloveniji odložiti odpadne surovine.

Čisto veselje otrok v stiski

Jure Fišer, direktor družbe Gorenje Surovina, je ob začetku akcije poudaril: "Del politike našega podjetja je poleg ekološke note tudi družbena odgovornost. Veseli smo, da lahko skozi proces ozaveščanja o pomembnosti zbiranja in ločevanja odpadkov ljudem pokažemo pot združitve teh dveh dejavnosti. Seveda je čisto veselje otrok tisto, kar nam pravi,  da je to prava pot. Vse, kar prosimo občane, je to, da odpadne surovine, ki se vsakodnevno nabirajo v domovih, prinesejo na objavljena zbirna mesta po vsej Sloveniji."

Tudi letos je akcijo podprla družba Spar Slovenija. Ob tem je generalni direktor, mag. Igor Mervič dejal: "Priložnost za sodelovanje s projektom Botrstvo in Gorenjem Surovina smo sprejeli z veseljem in veliko odgovornostjo do tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Z akcijo zbiranja odpadkov se bomo zavzeli za čistejše okolje in lepši jutri, hkrati pa otrokom v stiski omogočili nepozabne počitnice ter jim poklonili vsaj nekaj brezskrbnih dni."

Akcije pa so še posebno veseli v Botrstvu, kjer se že osem let trudijo otrokom omogočati enakovredne možnosti v primerjavi z vrstniki. "Za številne otroke so počitnice ali prosti čas v družbi z vrstniki neizpolnjena želja. Zato smo izjemno veseli pobude, ki je hkrati ekološka in nosi noto solidarnosti," je povedala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.