Priprava je tako zelo hitra in preprosta, da vam bo vzela vsega nekaj minut.
Znano je, da se Jelena in Novak Đoković maksimalno izogibata predelani hrani, zato je logično, da se namesto za navadno čokoladico, polno sladkorja, odločita za nekaj, kar je narejeno iz naravnih sestavin, brez pečenja.
Jelena je nekoč priznala, da te energijske bombice nikoli nimajo istega okusa, saj vsakič eksperimentira in dodaja različne sestavine, vendar eno je vedno isto – ne vsebujejo sladkorja ali glutena. In so zelo okusne. Danes vam prinašamo zelo enostaven recept, ki ga Jelena najpogosteje pripravlja (ni avtorica recepta), ki ne samo da je pripravljen v petih minutah, ampak zahteva samo štiri sestavine!
Sestavine:
– 1 skodelica indijskih oreščkov (ali drugih oreščkov po izbiri)
– 8 datljev brez koščic (ali suhega sadja po izbiri)
– 2 žlici kakavovega prahu
– 2 žlici kokosovega olja (ali mandljevega masla)
Opcija: mleko po izbiri za povezovanje sestavin, če je presuho, med, proteinski prašek čokoladnega ali vaniljevega okusa (če želite proteinske bombice), ovseni kosmiči, kokosove kosmiče, banane.
Priprava: Vse potrebne sestavine enostavno dajte v mešalnik in mešajte, dokler se ne ustvari homogena masa.
Dajte v hladilnik, da se malo strdi, nato pa iz te mase oblikujte kroglice, ki jih lahko po želji povaljate v kakavu ali kokosovi moki ali kokosovih kosmičih. Te bombice lahko nosite povsod s sabo, dovolj so sladke, ker vsebujejo suho sadje, a so hkrati tudi zelo zdrave in prava energijska bomba.
Novo na Metroplay: Anja Ramšak o poroki, ljubezenski zgodbi, vrnitvi v jutranji radijski program in hobijih