Donald Trump po štetju Washington Posta presegel mejo 10.000 laži

Donald Trump po štetju Washington Posta presegel mejo 10.000 laži (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
29. 4. 2019

Predsednik ZDA Donald Trump je dosegel nov mejnik po številu izrečenih ali zapisanih laži, ki ga skoraj ni mogoče preseči, poroča časnik Washington Post. V 800 dnevih vladanja se je namreč po štetju časopisa zlagal več kot 10.000-krat. Mož njegove svetovalke Kellyanne Conway mu je sarkastično izrekel pohvalo za neverjeten dosežek.

Washington Post je začel Trumpove laži šteti ob prisegi januarja 2017. Predsednik se je v prvih 100 dnevih vladanja zlagal povprečno po petkrat na dan, v zadnjih sedmih mesecih pa je pritisnil na plin in povprečje dvignil na 23 laži na dan. Največ mu jih uspe zbrati na zborovanjih njegovih podpornikov, nato na Twitterju in redno na novinarskih konferencah ali izjavah za medije.

George Conway mu je čestital in ga pohvalil, da z lažmi podira vse rekorde, saj laže tudi o lažeh in to večkrat ponavlja. Mejnik 10.000 laži je dosegel v petek, ko je bil aktiven na Twitterju in dan pred nastopom pred svojimi podporniki v Wisconsinu.

Takrat je lagal predvsem o medijih, saj je v soboto v Washingtonu potekala večerja združenja dopisnikov Bele hiše. Trump je članom svoje vlade prepovedal udeležbo.

Debela laž o demokratih je iz njegovih ust prišla v petek, ko je dejal, da demokrati in matere podpirajo pobijanje rojenih otrok. Trump je tiste, ki ga pri Washington Postu lovijo pri lažeh, označil za najbolj nepoštene ljudi v medijskem svetu.