Donald Trump se je ponorčeval iz Grete Thunberg, ta pa mu ni ostala dolžna!

Donald Trump se je ponorčeval iz Grete Thunberg, ta pa mu ni ostala dolžna! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
24. 9. 2019

Ameriški predsednik Donald Trump se je na Twitterju norčeval iz 16-letne podnebne aktivistke Grete Thunberg, njegovi televizijski zagovorniki pa so jo označili za "duševno prizadeto punco", zaradi česar je televizija Fox News izdala posebno opravičilo.

Thunbergova je v ponedeljek na podnebnem vrhu ZN ostro napadla svetovne voditelje, da ne storijo dovolj za boj proti podnebnim spremembam. Trump se je presenetljivo za kratek čas oglasil na vrhu in Thunbergova ga je zelo jezno gledala.

"Ljudje trpijo, umirajo, celotni ekosistemi propadajo. Smo na začetku množičnega izumiranja, vi pa govorite o denarju in pravljicah o gospodarski rasti," je na ZN povedala Thunbergova.

"Deluje kot zelo vesela mlada punca, ki se veseli svetle in čudovite prihodnosti. Kako lepo je to videti," pa je nato sarkastično tvitnil Trump, ki zanika podnebne spremembe in ni naklonjen niti najmanjši kritiki, glede na njegov odziv tudi ne s strani otroka.

Thunbergova je nato svojo biografijo na Twitterju spremenila kar v: "Zelo vesela mlada punca, ki se veseli svetle in čudovite prihodnosti".

Kritike mlade Švedinje so se nadaljevale, ko je Trumpov zagovornik na televiziji Fox News Michael Knowles Thunbergovo označil za duševno zaostalega švedskega otroka, ki ga izkoriščajo starši in mednarodna levica. Sogovornik je Knowlesa označil za ostudni primerek človeškega bitja, televizija Fox News pa se je zaradi Knowlesovih izjav javno opravičila.

Priporočamo