Dr. Veronika Podgoršek: Vedno več poročenih Slovenk išče moške za seks

Dr. Veronika Podgoršek: Vedno več poročenih Slovenk išče moške za seks (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
4. 9. 2020

Dr. Veronika Podgoršek je v intervjuju za Onaplus razkrila, da tudi Slovenke iščejo moške za seks, ker v zakonu ne uspejo potešiti svoje spolne sle.

Je potemtakem promiskuitete dejansko več kot nekoč ali mi samo bolj odprto govorimo o njej?

Ženska je tako kot moški seksualno bitje in tako kot imajo moški različno močan libido, ga imajo tudi ženske. Nekaterim prija občevati bolj pogosto kot drugim. Takšne primere imam tudi v svoji terapevtski praksi, denimo pride par, v katerem je ženska skoraj nenasitna, moški pa že ves obupan, ker je ne more zadovoljiti, ona bi seksala tudi po štirikrat na dan, čeprav sta skupaj že dolga leta. Gotovo bo kdo ob tem rekel, o super, to pa res ni problem. Ja, en teden, morda en mesec, a če si oseba, ki ima manj močan libido, ti bo sčasoma postalo naporno. Promiskuiteta pa obstaja že od nekdaj, poglejte samo, koliko kukavičjih otrok je bilo v zgodovini, še danes so. Seveda jo še vedno obsojamo, a čedalje bolj govorimo tudi: če sta oba za, naj počneta, kar hočeta. Bolj je problem, če partner za tvojim hrbtom počne promiskuitetne stvari, recimo vedno več je poročenih Slovenk, ki na spletu iščejo moške za seks. 

Vir: Onaplus