Drage ženske, nehajte stremeti k popolnosti zaradi moških, ki še zdaleč niso brez napak

Drage ženske, nehajte stremeti k popolnosti zaradi moških, ki še zdaleč niso brez napak (foto: profimedia) profimedia
18. 6. 2021

Popolnosti ni. Četudi je vaš partner prekleto blizu popolnosti, se vam ni treba postaviti na glavo, da bi pridobili občutek, da ste dovolj dobri zanj.

V razmerju je pač tako, da dobiš tisto, kar daš. Zakaj bi se potemtakem trudili dati nekaj, kar ne morete dobiti nazaj? Skratka, ne idealizirajte ljubezenskega razmerja. Preberite si izhodišča, ki vam bodo olajšala odnos do partnerja in sprejmite dejstvo, da tudi on ni popoln.

1. On nima popolnega telesa

Ženske si belijo lase zaradi vsakega odvečnega centimetra na svoji postavi, ne glede na to ali ima partner izklesano mišičevje na trebuhu ali pivski trebušček. Celo ženske, ki so mnogo bolj postavne od svojih izbrancev, nenehno skrbi, da ne bodo v njegovih očeh dovolj privlačne, namesto da bi končno dojele, kako srečni so lahko njihovi fantje. Ironično je, da je samozavestna ženska, zadovoljna s svojim videzom, veliko bolj seksi, pa čeprav ima okrog pasu kak centimeter več.

2. On ni pametnejši od vas

Vaš fant je boljši pri matematiki, vi pa več berete kot on. Torej? Prednost na različnih področjih ne pomeni, da je nekdo boljši in pametnejši od drugega. Zatorej se povežite na področjih, ki so vama obema znani, ter se zabavajte in učite ob temah, o katerih ne vesta veliko.

3. On ima brazgotine kot vsi

Vsi imamo kakšno neprijetno izkušnjo, ki bi jo najraje pozabili, a ne gre. Nekdo je izgubil zaupanje v ljudi, drugega je ustrahoval vrstnik v šoli. Vsakdo ima torej svoje brazgotine, tudi on, zato zaradi vaših ne zardevajte. Potemtakem sta si enaka, enako ranljiva. Saj nismo roboti brez čustev! Bolje je, da si svoje strahove zaupata, kar bo dodatno okrepilo zvezo na dolgi rok.

4. On ni vedno stoodstoten

Ni se vam treba vedno naličiti ali dišati kot vrtnica. Večina moških se ne zaliva s kolonjsko vodo vsak dan, zakaj bi se potem vi obremenjevali s tem, da ste vedno videti lepi in dišeči zanj.

5. On je tudi negotov

Ne domnevajte, da vaš fant vedno išče napake pri vas, pravzaprav jih pogosto niti ne opazi. Tudi on je le človek, ki je občasno negotov. Zato najverjetneje razmišlja o svojih napakah in upa, da jih vi niste opazili.

6. On je tudi ljubosumen

Samo zato, ker mu ni všeč vaša ljubosumnost, še ne pomeni, da on ni ljubosumen. Moški pač lažje prikrijejo to čustvo kot ženske. Naslednjič, ko boste na zabavi videli, da klepeta z drugim dekletom in vas bo začelo preplavljati nelagodje, se opomnite, da on čuti enako, ko se vi pogovarjate z drugim fantom.

7. On ni najboljši naj svetu

Naj ne zveni kruto, toda vedno je nekje nekdo, ki je pametnejši, lepši, bolje grajen in podobno, kot sta vidva. Zapomnite si, v razmerju ne gre za to, da boste odkljukali vse zahteve in želje, ampak za čustva. Pomembno je namreč, kako se ob nekom počutite. Zatorej, če fant hodi z vami, pomeni, da se ob vas počuti nekaj posebnega. Zakaj se ne bi še vi?

Vir: Bolde