Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Društvo barmanov Slovenije razglasilo prvake v mešanju barskih pijač

20. 3. 2015
Deli

Društvo barmanov Slovenije (DBS) je v Grand hotelu Union preteklo sredo priredilo 24. državno tekmovanje v mešanju barskih pijač. 18 tekmovalcev se je pomerilo v dveh kategorijah: brezalkoholni koktajl in kategorija 'Fancy drink'. Na strokovnem tekmovanju so lahko tekmovali člani DBS.

Tekmovalci so se pomerili tako v mešanju koktajlov kot tudi v pripravi dekoracij. Za slednje so imeli na voljo 15 minut časa, medtem, ko so za pripravo in postrežbo 5ih koktajlov na pladnju imeli na voljo le 7 minut.

Po pripravi je koktajle poizkušala in ocenjevala komisija po pravilniku in pogojih tekmovanja, ki so prava mala znanost. Prvo in najbolj pomembno je pravilo o izvirnosti recepture in avtorstva. Recept, za katerega bi komisija ugotovila, da je plagiat, bi se nemudoma izločil iz tekmovanja. Tukaj so še pravilne količine pijač, volumen koktajla, barva, mešanje ... 7 komponent tekmovalne formule, ki zagotovijo polnost okusa in pravšnjo mero svežine.

Nastali so koktajli mešanih barvnih odtenkov, ki so popestrili dan in večer obiskovalcem tega prijetnega, profesionalnega dogodka, kjer se dela z mirnostjo, streže z uglajenostjo in tekmuje z inovativnostjo in znanjem.

Po zanimivih urah priprav in mešanja, so v Grand hotelu Union pozno zvečer razglasili novega državnega prvaka v pripravi koktajlov in v kategoriji 'Fancy drink' je zmagal prav tisti, ki je tekmoval na 'domačem terenu'. Rok Logar, zaposlen v skupini Union hoteli, se bo zato oktobra v Sofiji potegoval za naslov svetovnega prvaka. Drugo mesto je zasedel Tomaž Fartek in tretje Mario Markovič. Slednji se bo potegoval za svetovnega prvaka v Pragi maja letos, saj je postal državni prvak v pripravi brezalkoholnega koktajla. Drugo mesto v tej kategoriji je zasedla Draga Kepeš in tretje prvak v Fancy kategoriji – Rok Logar.