"Družina ne odobrava mojega partnerja!" Magdalena odgovarja!

13. 7. 2018 | Vir: Lady
Deli
"Družina ne odobrava mojega partnerja!" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia)
Profimedia

Sem 35-letna poslovno uspešna ženska, že tri leta v resni vezi s starejšim moškim, ki je zelo urejen, je videti mlajše, vitalen in uspešen. V njem sem našla vse, kar sem iskala, ljubi me kot še nihče, ob njem se čutim spoštovano. Težava pa je moja družina, starša, babica in sestra. Že od samega začetka najinega razmerja so se vrstile njihove pripombe, da je prestar zame, da se me bo naveličal, da ob njem ne bom doživela razgibanega življenja. Vendar je resnica daleč od tega, z njim sem zelo razigrana in zadovoljna, obremenjujejo in mučijo pa me odzivi družine, njihove nesramne pripombe, zavračanje njega. Šli so celo tako daleč, da so me prosili, naj ne hodim na družinska kosila, če pride on z mano. Seveda me to boli, saj je to moja družina, s katero sem se do začetka tega razmerja lepo razumela. Kaj naj storim, saj sem zelo zbegana in nesrečna?

Vanesa

Spoštovana Vanesa, živimo v času, ko smo vsi nekako bolj svobodni in si lahko dovolimo več kot v preteklem obdobju, saj družba nekoliko bolj sprejema drugačnost. Mi sami smo tisti, ki si izbiramo svojo pot sreče in ljubezenskega zadovoljstva, verjamem pa, da je težko krmariti med partnerjem in družino, kot se dogaja v vašem primeru.

Najprej je treba upoštevati vsa dejstva – očitno ste s tem moškim našli svojo srečo, morda ste tudi sami bolj zreli, zato vam je ta odnos zelo pisan na kožo. Sami se odločate, s kom se boste družili, kako boste živeli in vi ste si izbrali pot z njim, torej bodo morali tisti, ki vas imajo radi in vas spoštujejo, v tem primeru vaša družina, to tudi nekako sprejeti.

Začnite se bolj spoštovati in se nehajte skrivati za celotno situacijo, ki vpliva tudi na vajin odnos. Staršem, babici in sestri razložite, da je to vaša odločitev, da ste srečni, in jim povejte, naj ne čakajo, da boste odnos zaradi njihovega nerganja končali, saj tega ne boste storili. Če se jim ne boste mogli razložiti diplomatsko, se morda nekaj časa ne udeležujete družinskih srečanj, naj razmislijo in sami spoznajo, da vam s svojim početjem delajo veliko krivico. Postavite se zase, uživajte v svojem življenju in naj ljubezen zmaga!

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk