Dve leti ji je lagal o svojih bivših puncah! Kaj pa zdaj?

Fotografija je simbolična. (foto: Profimedia) Profimedia
3. 3. 2016

"Pozdravljeni, stara sem 20 let. S fantom sva skupaj že dve leti. Jaz sem bila do njega vedno odkrita in sem mu o svoji preteklosti povedala vse po resnici. Po dveh letih pa sem odkrila, da mi je on lagal o svojih bivših puncah. Kako se naj pogovorim z njim? Kako naj mu povem, da mi to ni všeč in da si želim, da mi ne bi lagal?"

Alenka Lanz, zakonska in družinska terapevtka iz centra Toplina, je bralki spletnega Cosmopolitana med drugim svetovala takole ...

  • "Vse, kar se je dogajalo v fantovih bivših odnosih, nima nič opraviti z vami. Ne morete vedeti vsega, niti vam on ni dolžen tega povedati. Lepo je, če vam pove, kaj je v tistem odnosu šlo narobe in kaj se je iz tega naučil. Več kot to pa ne potrebujete vedeti in bi lahko tudi slabo vplivalo na vajin odnos. Torej je sedanjost potrebno razmejiti od preteklosti. Na tem mestu lahko le ugibam, kaj se med vama dogaja in krivično bi bilo obsojati kogarkoli na podlagi tako pičlih informacij, zato lahko le upam, da v sledečem najdete tudi kaj zase. Za začetek bi bilo dobro, da najprej premislite in prečutite, zakaj bi do laganja lahko prišlo. Povabim vas, da pri sebi najprej ugotovite, kako bi takrat reagirali, če bi vam povedal resnico."

Preberite več na Cosmopolitan.si