E-Golf, ki se čisto sam parkira in si napolni baterije!

E-Golf, ki se čisto sam parkira in si napolni baterije! (foto: Volkswagen) Volkswagen
23. 7. 2015

Volkswagen je predstavil E-Golf s sistemom V-Charge, s pomočjo katerega sam najde prosto parkirno mesto s polnilno postajo in samostojno napolni baterije.

S sistemom so pri Volkswagnu in njegovem projektnem partnerju Boschu združili vse bolj prisotne pripomočke za samodejno parkiranje avtomobilov in za induktivno brezžično polnjenje baterij.

  • Če je avtomobil opremljen s sistemom V-Charge, vozniku ni potrebno drugega, kot da ustavi pred garažo ali parkiriščem, potem pa avtomobilu s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu ukaže, naj najde parkirni prostor. V primeru, da je garaža opremljena s sistemom za induktivno polnjenje baterij, lahko tudi napolni baterije. Podobno je tudi tedaj, ko se voznik vrne z opravkov, saj lahko na daljavo prikliče avtomobil z napolnjenimi baterijami. Sistem omogoča tudi optimalno izrabo polnilnih postaj, saj se lahko avtomobil z napolnjenimi baterijami samodejno umakne čakajočemu električnemu avtomobilu in zasede prostor brez polnilnika, počaka na prosto polnilno mesto ali pa baterije napolni le toliko, kolikor je potrebno za dosego voznikovega cilja.

Preberite več na Plugin magazine

Priporočamo