Erazem B. Pintar o pasteh avtodomarstva

Vir: Lady
21. 7. 2017

Pred nekaj dnevi mi je moj dobri prijatelj razlagal o kolegu, ki je pred kratkim z družino v avtodomu potoval po tujini. Sami smo dejansko razmišljali, da se za podaljšan vikend v življenju odlepimo od čolna in najamemo avtodom.

Ni čisto moj stil, saj se mi avtodomarstvo zdi malo za lase privlečena urbana avantura za tiste, ki jih vznemirijo že otroške doze adrenalina in pustolovstva. Da ne bo kdo narobe razumel, vesel kot radio za vse tiste, ki jih to zadovoljuje in osrečuje. Samo da ni vojn. Ker ne želim, da bi me otroka označila za zadrtega starega hropca, ki zavrača vse, na kar ni navajen, sem rekel, da bom razmislil.

Kakorkoli, omenjeno družino so med spanjem omamili in okradli. Dopoldne naslednjega dne so matasto ugotovili, za kaj je šlo, in opazili, da manjkajo denar, kartice in bojda še nekaj vrednejših stvari. Vendar, zakonca je najbolj skrbelo, ali je bila gospa med omamljenostjo zlorabljena. Seksualno kakopak. Temu primerno sta takoj uvedla daljšo osebno preiskavo. Kako je to potekalo oziroma kako točno sta se namenila ugotoviti, ali je nekogaršnji tič nepovabljen gostoval v češplji dotične dame, ne vem, vendar z vsem spoštovanjem in sočutjem do žrtev si ne morem kaj, da se mi situacija ne bi zdela tudi smešna. Ne bodite hipokritski, tudi vam najbrž.

Govorimo seveda povsem na splošno, omenjenega para niti ne poznam, ne bi me presenetilo, da se to v resnici sploh ni zgodilo. Tak dogodek in njuna reakcija pa seveda ponujata vrsto razčlenjevalnih motivov.

Kaj bi se zgodilo, če bi dejansko izumili in dali v prosto prodajo solidno zanesljiv test za to, ali je neki tič obdeloval kak vrt, kot tudi za to, ali ga je kakšna muca fasala? Konec koncev bo dilema, kdo ga ima notri, živela večno, mar ne? Po mojem bi svet propadel v sedmih dneh. Ljudje imajo pač vprogramirano pravilo, da je tuje zanimivejše, prepovedano pa sploh najslajše. Priznali to ali ne. In velika večina ne dela tega samo v mislih, ali bolje rečeno, tisti, ki to dejansko delajo, ne potrebujejo tega delati v mislih. Pozabimo na moške copate, ki se morajo po vsakem prihodu iz službe usesti na lavor, poln vode. Prazna jajca naj bi namreč plavala. Test ni stoodstoten. To, da ženska nič lažje ne tipka in se javlja na telefon, če ima oprijet kostim, razgaljen dekolte, visoke pete, make up in umetne trepalnice, je pa preprosto dejstvo.

Tak test bi bil torej potop sveta, ki ga poznamo. Pred leti sem iz Tajske pomotoma letel v royal razredu z družbo Thaiair, poskušali so me namreč prepričati, da je letalo prezasedeno, pa sem jim razložil, da je lahko le zasedeno, tisto 'pre' pa naj pripišejo sebi, saj imam vozovnico plačano dva meseca. Sedel sem poleg gejevskega para in oba gospodiča sta delala v sami špici ene največje farmacevtske multinacionalke. Beseda je dala besedo in razložila sta mi, da obstaja cel kup enostavnih testov, ki pa jih enostavno ni pametno dati v javnost. Prepričan sem, da je omenjen eden od teh.

Ah, v takem primeru počakajte na inkubacijsko dobo in se preglejte za spolno prenosljive bolezni, sicer pa se osredotočite na materialno škodo in svojo zavarovalnico. Sicer si pravo in ireverzibilno škodo lahko povzročite predvsem sami.