Erazem Pintar (kolumna) o mehanizmu ustvarjanja krivde in chemtrailsih

Erazem Pintar (kolumna) o mehanizmu ustvarjanja krivde in chemtrailsih (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
1. 12. 2017

Zadnjič mi je na kosilu neka deklina razlagala, da ne more verjeti, kako butasto se pri nas, pa tudi drugje po svetu, gremo predsedniške volitve. Po njenem bi od kandidatov morali zahtevati le to, da se jasno opredelijo do zares pomembnih in perečih globalnih vprašanj, in na osnovi tega bi bila potem odločitev o zmagovalcu res enostavna.

Cinično sem ji zaupal, da se ljudje na smrt skregajo že ob tem, katera so ta pomembna vprašanja, potem pa še vsaj enkrat okrog tega, kakšne so prave rešitve.

No, ni se pustila motiti, saj ona vse prave težave sodobnega sveta lahko zdrdra prej kot v minuti, kar je tudi storila. Zdaj vem, da bo na svetu vse okej, če zaustavimo 'chemtrailse', kloniranje ljudi in mesojedce. No, izvedel sem tudi, da se večina hrane za krave in prašiče, torej hrano mesojedcev, proizvede v ogromnih toplih gredah, od koder izhajajo toplogredni plini, ki bodo naš planet spremenili nazaj v ognjeno kroglo. Res sranje, planet se nam je ohlajal nekaj milijard let, potem pa nekaj mutacij ustvari krave in gremo jovo na novo.

Okej, priznam, zaradi določenih dogodkov, ki so se naključno nadrenjali v zadnjih dveh tednih, se počutim resno zlorabljen od tistih, ki verjamejo v to, da se bomo zaradi lastnega početja scvrli. Temu sem sicer nekoč že namenil tri stavke: vreme je čudna zadeva z mnogo aspektov. Eden od njih je ta, da ljudje v svojo evolucijsko superiornost verjamejo tako močno, da večinoma nasedajo nategom in manipulacijam o tem, da smo mi tisti, ki povzročamo planetarne klimatske spremembe. Osebno menim, da dalj od kakšne rakete, ki jo kmetje ob šilcu žganja izstrelijo v nevihtni oblak in upajo, da bo ta pridelku prizanesel s točo, nismo prišli ...

Mislim, si predstavljate stopnjo vzvišenosti in egocentričnosti ljudi, ki dejansko verjamejo, da smo ljudje tisti, ki spreminjamo klimatske pogoje na celem planetu. Čudno, da ne bomo scvrli kar galaksije. Z njimi se mogoče lahko kosajo le tisti, ki svarijo pred človeško prenaseljenostjo planeta.

Prepričan sem, da tako pri prvem kot pri drugem primeru ne gre za veliko grožnjo, temveč za velik nateg. In posledično za zelo zelo velik posel. Matematika pokaže, da bi celotna svetovna populacija v stilu vaške naselitve, torej v obliki vasi in nizkogradnih naselij, zasedala manj kot tri četrtine kopnega, ki ga premore država Teksas. Ja, ja, tudi vsi Kitajci pa Tajci in Indijci pa Afričani itn.

Ljudje so psihološko monofokusalna bitja. Če jim naprtiš eno skrb, drugih ne zaznavajo. Ali drugače, če zajezimo 'problem' tople grede in večanja človeške populacije, bomo preskrbljeni, srečni in zdravi do konca svojih dolgih dni. Vse rešeno!

Tukaj seveda ni prostora za niz razumnih argumentov proti zastraševalcem planetarne populacije, ki načrtno ljudem nabijajo krivdo in slabo vest. Pazite pa se ljudi, brezplačne vojske brezvednežev, ki so imeli sicer resne težave s fiziko že v osnovni šoli, sedaj pa samozavestno razpravljajo o temah, okrog katerih se resno prepirajo največje planetarne strokovne avtoritete.

Mehanizem ustvarjanja krivde je eden najstarejših in najuspešnejših mehanizmov psihološke tiranije. Konec koncev je na njegovih krilih zrasla največja kriminalna organizacija vseh časov, krščanska cerkev. No, klin'c jih gleda vse skupaj, slabo vest imejte rezervirano za resnejše stvari, kot so planetarne spletke.