Erotične igračke za ženske: Nagrado za najboljšo dobi ...

Erotične igračke za ženske: Nagrado za najboljšo dobi ... (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
17. 8. 2018

Mnenja o tem, katera erotična igračka je najboljša na svetu, se seveda razlikujejo od ženske do ženske, a z leti se je izoblikoval tudi železni repertoar, po katerem je vredno posegati.

Samozadovoljevanje je v očeh nekaterih morda še vedno tabu, a novejše raziskave kažejo, da pri tem ženske za moškimi ne zaostajajo toliko, kot bi si mislili, temveč jim kar pridno sledijo, pri tem pa z veseljem uporabljajo seksualne pripomočke. Lanska statistka prodaje erotičnih igračk kaže, da polovica žensk pri samozadovoljevanju uporablja vibratorje, ki so tudi najbolje prodajani pripomoček in ki ga je, mimogrede, uporabil tudi vsak peti moški, kar nam potrjuje, da so spolne igračke izjemno priljubljene. Vprašanje, ki se torej postavlja samo, je, katere erotične igračke so najboljše. In kdo bi to vedel bolje kot blogerke, ki se s tem ukvarjajo tako zasebno kot profesionalno.

Od ena do neskončno ...

Ponudba erotičnih igračk je tako zelo raznovrstna, da je težko najti iglo v kopici sena, zato pa se dobro ve, kateri spolni pripomočki uživajo največji ugled. Erotična igračka, ki se vztrajno pojavlja na prvem mestu ali vedno zelo visoko na lestvici, je vibrator LELO Mona 2, ki na prvi pogled ni videti nič posebnega, izkušeno oko pa bo zlahka opazilo, da se v njem skriva čarovnik, ki žensko pripelje do vrhunskega orgazma. Mona 2 preprosto vse naredi tako, kot je prav: zaradi anatomske oblike se ravno prav namesti med sramne ustnice ali zdrsne v nožnico, je vodoodporen, in kar je po mnenju uporabnic najbolje, ima široko paleto vibracij, ki jih lahko uporabljate, od rahlega žgečkanja do neusmiljenega brnenja, ki ga imajo ženske najraje med orgazmom. Večina žensk prisega nanj zaradi tega, ker z lahkoto dosežejo klitoralni orgazem, pri vaginalni uporabi pa Mona 2 odlično stimulira točko G, lahko pa uporabljate dve Moni 2 naenkrat, vsako na enem koncu, in doživite neponovljiv orgazem, ali kot je zapisala ena od seks bloger na spletu, 'lahko slišite angelčke peti'. Cena ni nizka, saj nanese okoli 150 evrov, je pa naložba v zagotovljen in fantastičen orgazem, poleg tega je vibrator zelo priročen tudi za potovanja, saj ne zavzame veliko prostora in brez polnjenja zdrži do dve uri in pol.

Blogerke in ženske, ki se o seksu rade razgovorijo na forumih, se množično klanjajo tudi Hitachijevi čarobni palici ali Magic Wandu, ki sicer ni med najbolj modernimi, zato pa ga pri največjem spletnem trgovcu oglašujejo kot najmočnejši in najbolj popularen vibrator v zadnjih tridesetih letih. Glavica Magica Wanda je narejena iz silikona, je tih, ima polnilnik, ki ga napolni za štiri ure in pol, predvsem pa ima veliko nastavitev jakosti vibriranja in štiri vzorce vibriranja, med katerimi lahko izbirate: kratki, dolgi, kratki-dolgi izmenično ter od kratkih utripov do dolgega utripanja. Če ste med ženskami, ki jih ni strah močnih vibracij in še močnejših orgazmov, ne da bi se zanje sploh pretegnili, je Magic Wand za približno 50 evrov lahko vaša idealna izbira.

»Vzela sem ga iz škatle, ga prižgala in si odmaknila spodnje hlačke. Prislonila sem ga k svojemu metuljčku in, hura, prišlo mi je takoj in brez kakršnegakoli napora. Še ves dan sem v službi razmišljala, da komaj čakam, da pridem domov in ga ponovno uporabim,« se je o vibratorju We-VibeRave izrazila ena od blogerk. In čeprav je naštela kar nekaj bolj ali manj pomembnih minusov, na primer, da vibrator ni vodoodporen, da ima pomanjkljivosti pri nastavitvah in da se na voljo le v nemogočih barvah, se je hkrati že posipavala s pepelom, da njene točke G vse te stvari ne zanimajo, zato pa je toliko bolj zadovoljna in zadovoljena. Vaginalne orgazme lahko spremlja skvirting, torej ženska ejakulacija, ker je stimulacija točke G tako močna, ženske pa prisegajo tudi na zaobljeno konico Rava, ki jim omogoča globoko penetracijo, ne da bi jih pri tem bolel maternični vrat, kar je pogosto pri bolj špičastih vibratorjih. Zelo všečne so tudi nastavitve, saj obstaja deset različnih načinov utripanja, in deset jakosti utripanja, med katerimi se lahko sprehajate, kar je zadovoljiv razpon. Poleg vsega tega pa je Rave mogoče kontrolirati z uporabo mobilne aplikacije, kar v igro vključi tudi potencialnega spolnega partnerja, ki žensko zadovoljuje na daljavo, vsekakor pa je najbolj privlačno to, da ste v tem položaju popolnoma prepuščeni režiji nekoga drugega, kar je že samo po sebi lahko dovolj vznemirljivo, hkrati pa nosi element presenečenja, saj nikoli ne veste, kaj vas čaka. Aplikacija odlično deluje na vseh vrst pametnih telefonov, tudi tistih, ki niso najnovejši model, vsaj kar se tiče zanesljivosti, nekatere uporabnice pa se pritožujejo, da so prestare, da bi se učile cyber seksa, pa vendar ... Nikoli ni prepozno! Če povzamemo, vibrator Rave odlično vibrira in je primeren tako za draženje klitorisa kot točke G, zanesljivo deluje na daljavo, in čeprav ni najlepši, celo telo vpije po njem, ko ga zagleda. Za vse ljubiteljice vibratorjev je 'must have' ali klasika, ki ne sme manjkati v vaši spalnici. Če boste Rave kupovali na spletu, pobrskajte za dobro ceno, saj se giblje med 60 in 100 in več evri, odvisno od ponudnika.

Leta 2016 je na trg prišla nova, izboljšana različica mini vibratorja Siri 2, ki je med ženskami zelo priljubljen, saj je priročne velikosti in dobesedno sede v dlan, hkrati pa zagotavlja tako močne vibracije, da je orgazem zagotovljen. Že prvotna različica iz leta 2010 je osvajala ženske vagine po svetu, po nekaj izboljšavah, predvsem v jakosti, pa je običajno na prvih treh mestih med vibratorji po priljubljenosti. Je majhen, a skorajda vsemogočen, edina pomanjkljivost, ki jo ženske omenjajo, so gumbi, ki jih je treba pritiskati nekoliko močneje. Siri 2 je kot pomanjšana verzija Mona 2 (obe igrački proizvaja švedsko podjetje Lelo), nekoliko šibkejša in manj natančna, vendar toliko bolj priročna, ko je treba na hitro poskrbeti za svoj orgazem, seveda pa je namenjen le zunanji uporabi, torej za stimulacijo klitorisa. Nekatere spletne uporabnice so zapisale, da jim je dotična igračka že velikokrat krajšala čas med čakanjem v avtomobilski koloni, česar sicer ne spodbujamo, vseeno pa je omembe vreden podatek, ki pove, da je pot do orgazma pri Siri 2 zelo lahko dostopna. Spletna cena se giblje pri okoli 100 evrih, vendar je vredna vsakega centa, meni širok krog uporabnic, ki za Siri 2 stegnejo roko bolj pogosto kot za mobitelom.

Še manjši in še bolj perverzno priročen je vibrator Tango v velikosti šminke, saj meri manj kot deset centimetrov in ima premer dva centimetra, kar pomeni, da ga imate lahko s seboj že v majhni ročni torbici ali v žepu. Ni narejen iz silikona, marveč iz sijoče plastike, ki poudarja njegove zadovoljivo močne vibracije, ima dolgo življenjsko dobo baterije za polnjenje in je vodotesen, ženske pa ga uporabljajo tudi kot analni pripomoček. Kritika, ki leti na njegov račun, je, da se polni nezanesljivo, kar lahko pokvari užitek, cena je zmerna, saj lahko s Tangom zaplešete že za 80 evrov.

Če prisegate na naturalističen videz, je v preteklem letu veliko pozornosti požel silikonski dildo z zvenečim imenom Carter, ki ga lahko prek spleta kupite za nekaj več kot 150 evrov, a brez poštnine. Je kožne barve in zelo realističnega videza, v njegov prid govori tudi njegova velikost, saj v dolžino meri več kot dobrih 15 centimetrov, kar zagotavlja odlično draženje točke G. Carter v estetskem pogledu ni novo odkritje, prav tako ne vzbuja posebnih občutkov v nožnici sam zase, čeprav zelo lepo drsi noter in ven, kot rečeno, pa več kot dobro poskrbi za stimulacijo točke G, kar skupaj z draženjem ščegetavčka prinaša eksplozivne orgazme, ki jih nemalokrat spremlja veliko telesne tekočine. Zaradi svoje velikosti dosega visoko ceno nad 150 evrov, a seks blogerke zagotavljajo, da ponuja bolj senzualno zadovoljstvo od sebi podobnih dildov, seveda pa boste z lahkoto našli cenejši približek, saj je ponudba res široka.

Za vse, ki uživate v analem seksu, smo izbrali analne čepke Pure Plugs iz nerjavečega jekla, ki so zelo priljubljeni, čeprav na prvi pogled lahko delujejo zastrašujoče, a ne skrbite, velikost čepka lahko izbirate od majhnega do srednjega in velikega. Od tam naprej je vse, kar morate storiti, to, da ga začnete uporabljati in uživate v občutenjih, ki jih spodbuja. Ženske cenijo njegovo obliko, za katero pravijo, da zasvoji vsako zadnjico, uporabljajo ga tudi kot dildo ali vaginalni čepek, običajno s pomočjo silikonskega lubrikanta. Če povzamemo z besedami ene od uporabnic: »Gre za ljubezen na prvo zadnjico!«

Besedilo: Katja Golob // Fotografije: Shutterstock