Facebook z novo možnostjo iskanja zmenkov spodriva Tinder

Facebook z novo možnostjo iskanja zmenkov spodriva Tinder (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2018

Facebook pripravlja novo funkcijo za iskanje zmenkov. To bo zgolj opcija znotraj obstoječe Facebook ponudbe, prvič pa so jo predstavili na F8 Facebook Developers konferenci.

Novica ni šala, čeprav so bili mnogi sprva prepričani, da je to resnično le potegavščina. Mark Zuckerberg ob tej novici sicer poudarja, da Facebook s tem ne želi postati stran za iskanje zmenkov, ampak bo to le ena od storitev znotraj Facebook sistema.

"Storitev je namenjena grajenju pravih, dolgoročnih odnosov - ne za iskanje hitrih druženj," je na konferenci povedal Zuckerberg.

Uporabniki Facebooka bodo lahko koristili novo storitev tako, da si bodo sprva ustvarili ločen profil za iskanje zmenkov. Storitev bo potem iskala potencialne kandidate za romantiko glede na skupne interese ali dogodke, ki sta se jih oba udeležila.

Ko bo tako storitev našla osebo, ki so ji všeč isti filmi, ista glasba, iste video igre in iste restavracije kot vam, vas bo povezala in omogočila, da si pošiljata zgolj privatna sporočila. Ta sporočila bodo ločena od Facebook Messenger in WhatsApp sporočil. 

"Storitev deluje po principu dejanskih zmenkov, kjer se par običajno skupaj poda na dogodek ali se srečavata na lokacijah, ki so jima skupne," dodaja produktni vodja Chris Cox. 

Facebook je z 2.2 milijarde aktivnih mesečnih uporabnikov zdaj dejanski trn v peti obstoječim aplikacijam za zmenke, kot so Tinder, Match, Bumble in OkCupid. Delnica agencije Match.com je ob oznanitvi nove Facebook storitve že padla za 17%. 

Oglejte si napoved prihajajoče storitve v novici NBC News:

Priporočamo