Filip Flisar prekolesaril kar tri države v enem dnevu

Filip Flisar prekolesaril kar tri države v enem dnevu (foto: lifeclass) lifeclass
20. 10. 2015

Vedno nasmejani velikan belih strmin Filip Flisar, ki se odlično znajde tudi na BMX kolesu, je imel pestro poletje. Zato je bilo časa za oddih bolj malo, vendar je poskrbel, da je bil pobeg iz vsakdana nekaj posebnega. Med drugim sta se z dekletom Indiro odpravila čez reko Muro, v medžimurski svet zdravih užitkov, LifeClass Terme Sveti Martin.

Kaj vse ste počeli v medžimurskih termah?

S punco sva preizkusila vse, kar terme ponujajo: bazene, savne, wellness. Le v telovadnico nisem šel – slednjo bom izkoristil v primeru, da se tja vrnem na športne priprave, saj so terme namreč idealne za to. Ponujajo čisto vse, kar potrebuješ za kakovostne priprave in še okolica omogoča razne treninge v naravi. Zato sem prepričan, da to ni bil moj zadnji obisk medžimurskih term.

Pestro okolico ste raziskovali predvsem na kolesu?

Res je. Vse je zelo dostopno in kolo je najboljša izbira. Na voljo je izposoja na recepciji in tudi hobby kolesarji brez problema prekolesarijo in si ogledajo vso okolico, ki je zelo pestra. Mlin na Muri, Prva naftna vrtina, jelenja farma in vinske kleti so vse na tej poti. V nekaj urnem izletu lahko prekolesariš kar tri države – Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko. Tako, da se lahko potem vsak malo pohvali, da je postal profesionalni kolesar in prekolesaril kar tri države v enem dnevu.

LifeClass Terme Sveti Martin gredo tudi pri izbiri prehrane po korakih antropozofije. Velik poudarek je na sveži, lokalno pridelani hrani – katera jed je najbolj navdušila vas?

Hrana je bila res neverjetna, na voljo pa je zelo pester in zdrav izbor. Zjutraj prijazna gospa speče jajčka po lastni želji, potem si postrežeš domači jogurt in izbiraš med drugo ponudbo. Večerje so raznolike in vsak dan ponujajo raznolik nabor jedi. Edina slaba stvar hrane je to, da se hitro znajdemo v skušnjavi in se težko odrečemo pretirano polnim krožnikom. Vsaj jaz sem imel ta problem. Zato čez dan pridno kolesarimo, da si potem lahko privoščimo kak krožnik več