Film pod zvezdami 2021

Film pod zvezdami 2021 (foto: Kinodvor) Kinodvor
13. 7. 2021

Poleti na Ljubljanskem gradu zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor letos pripravil kar dvanajst predpremier in izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo med 15. julijem in 7. avgustom na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Posebno leto zahteva posebno odprtje! Ob 75-letnici Hitchcockove mojstrovine Razvpita bosta na grajskem platnu zasijali dve izmed najsvetlejših zvezd v filmski galaksiji. Ingrid Bergman igra Alicio, hčer obsojenega izdajalca, ki jo šarmantni agent Devlin (Cary Grant) rekrutira za vohunko: zapeljati mora Sebastiana, očetovega nacističnega sodelavca, ki se skriva v Braziliji. 

»Razvpita, triler redke popolnosti, predstavlja vrhunec tako režiserjeve legendarne kariere kot klasičnega hollywoodskega filma.« - Criterion

Potopili se bomo tudi v svet kulinarike. Na predpremieri filma Okus lakote (Smagen af sult) nas bo vanj popeljal režiser Christoffer Boe, v dokumentarcu Iskalci tartufov (The Truffle Hunters) pa bomo globoko v gozdove Piemonta sledili peščici priletnih možakarjev s sprehajalnimi palicami in iskrivim smislom za humor v iskanju nadvse cenjenega belega tartufa.

Scenarij za film Okus lakote (Smagen af sult), v katerem nastopa Nikolaj Coster-Waldau, je skupaj z režiserjem napisal Tobias Lindholm (Nažgani).

Za oskarja nominirani dokumentarec Krt (El Agente Topo), poln humorja, topline in slikovitih likov, spremlja šarmantnega »detektiva«, ki ga najamejo za tajno misijo v domu upokojencev.

Poleg omenjenih bodo na Filmu pod zvezdami predpremierno predstavljeni še: Palm Springs (Palm Springs), Rifkinov festival (Rifkin’s Festival), Oče (The Father), Minari (Minari), Nekoč so bili ljudje, Sadeži pozabe (Mila), Hrupna soseda (Sentimental) in Stari (Old).

Film pod zvezdami bomo v soboto, 7. avgusta, sklenili z Vikendovo predpremiero filma Annette, ki je odprl letošnji canski festival. Enfant terrible francoskega filma Léos Carax se vrača s svojim prvim celovečercem v angleškem jeziku, težko pričakovanim muzikalom z Marion Cotillard in Adamom Driverjem v glavnih vlogah.

»Annette je darilo, ki so si ga ljubitelji filma, glasbe in kulture obetali in po njem hrepeneli zadnje leto.« - Pierro Lescure


Celoten program Filma pod zvezdami je dostopen TUKAJ. Ob doslednem upoštevanju previdnostnih ukrepov in priporočil bomo obiskovalcem Filma pod zvezdami zagotavljali kakovostno, varno in prijetno filmsko doživetje. Za dobro počutje vseh obiskovalcev vas prosimo, da upoštevate varnostna priporočila.

Priporočamo