Fimski napovednik: Barry Seal: Tihotapec

28. 8. 2017 | Promocijsko sporočilo

Tom Cruise bo v trilerju, ki je posnet po resničnih dogodkih, stopil v škornje enega najbolj nenavadnih pilotov in tihotapcev vseh časov.

Toma Cruisa bomo lahko gledali v povsem drugačni vlogi. Upodobil bo pilota in tihotapca drog in orožja Adlerja Berrimana Seala poznanega kot Barryja Seala, ki je v 80. letih svojo tihotapsko kariero začel kot pilot za medcelinski kartel, da ga ne bi zaprli, pa je pozneje postal tudi Cijin tajni agent. Skrbel je za transport marihuane, kokaina in pozneje tudi drugih drog iz Južne v Severno Ameriko.

Barry Seal: Tihotapec

Njegov posel je najbolj cvetel med letoma 1976 in 1984, ko ga je vodil z zanemarjenega malega letališča Mena v Arkansasu. Naposled so ga aretirali, vendar se je zaporu izognil tako, da je svoje usluge ponudil ameriškim oblastem, za katere pa se je kmalu izkazalo, da mu v vrtincu kriminala, prevar in pranja denarja ne morejo nuditi varne zaščite.

Biografski triler v marsičem sledi presenetljivi in na trenutke tudi komični zgodbi resničnega Barryja Seala, ki je na velikem platnu, kljub njeni dramatičnosti, še nismo imeli priložnosti videti. Začnemo lahko kar s prvim napovednikom, ki si ga oglejte s klikom na spodnjo fotografijo.

NAPOVEDNIK:

ZANIMIVOSTI:

  • Prvotno so film naslovili Mena - po oporišču, kjer je imel Barry Seal svojo floto letal, s pomočjo katerih je na sever tihotapil ogromno količine prepovedanih drog, nazaj domov pa nepredstavljive količine denarja.
  • Čeprav Mena res obstaja v ameriški državi Arkansas, so triler posneli v mestecu Ball Ground v Georgi.
  • Film je režiral Doug Liman, ki se je podpisal tudi pod enega od delov franšize o agentu Bournu, Kdo je Bourne? in pod uspešnico Gospa in gospod Smith. To je drugi film v katerem je sodeloval s Tomom Cruisom. Prvič sta se leta 2014 srečala na setu znanstveno fantastičnega trilerja Na robu jutrišnjega dne.
  • Ker je bil resnični Barry Seal s svojimi 130 kilogrami precej obilen (klicali so ga celo Fat Boy), se je sprva govorilo, da se bo moral Tom Cruise za vlogo zrediti. Na koncu so se odločili, da v filmski zgodbi to njegovo lastnost izpustijo. Priljubljenega igralca bomo tako spet gledali v odlični telesni pripravljenosti.

Barry Seal: Tihotapec

IGRAJO: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, E. Roger Mitchell, Jesse Plemons, Lola Kirke, Alejandro Edda, Benito Martinez, Caleb Landry Jones, Jayma Mays

REŽIJA: Doug Liman

SCENARIJ: Gary Spinelli

PRODUCENTI: Brian Grazer, Brian Oliver, Tyler Thompson, Doug Davison, Kim Roth

IZVRŠNI PRODUCENT: Ray Angelic

ŽANR: triler

Triler BARRY SEAL: TIHOTAPEC lahko na slovenskih filmskih platnih spremljamo od 24. avgusta 2017.