Fitnes trenerka Maja Kvas o predsodkih močnega potenja v fitnesu!

Fitnes trenerka Maja Kvas o predsodkih močnega potenja v fitnesu! (foto: profimedia) profimedia
6. 3. 2016

Marsikatera ženska se svojega potu sramuje, tako izven telovadnice kot v njej. Čeprav je splošno znano, da je svež pot tako ženskam in moškim celo privlačen, saj vsebuje več feromonov. Kot nekakšen paritveni ples, torej.

Da potenje v telovadnici ni prav nič sramotnega, je jasno in glasno na Facebooku zapisala tudi slovenska fitnes trenerka Maja Kvas, ki živi in trenira na Seješlih. Zapisala je takole:

"Moj večerni trening je zaključem. Ja, treniram tudi ob devetih zvečer. In ja, zelo se potim in tega se ne sramujem. Veliko žensk skrbi prepoten videz v telovadnici oziroma kjer koli se že odvija skupinska vadba. Toda, moja draga dekleta, pot odraža le to, da pošteno trenirate. Tega se nikar ne sramujte. To je tako naravno kot to, da globoko dihamo, če dvigujemo težke uteži ali intenzivno kardio vadbo. 

To je naraven način ohlajanja telesa, ko ste aktivne. Naslednji, ko boste prepotene, bodite torej raje ponosne in dvignite glavo visoko, ker tako trdo trenirate. Če se ne potite ... oprostite, da bom to rekla ... ne dajete dovolj od sebe in tudi rezultati bodo ... prišli z zamudo."

Preberite več na Aktivni.si

Priporočamo