Freddie Mercury - eden največjih in najvplivnejših frontmanov vseh časov

Vir: Liza
9. 9. 2016

Freddie Mercury je bil zagotovo ena od najbolj opaznih osebnosti v svetu glasbe, pevca skupine Queen ni mogel spregledati nihče.

Letos, 5. septembra, bi dopolnil 70 let, a ga je žal bolezen položila v prezgodnji grob že leta 1991.

Nekaj zanimivih dejstev, ki jih morda o njem niste vedeli:

  • Kip Freddieja stoji v švicarskem mestu Montreux ob Ženevskem jezeru, ki je znan po džez festivalu, na katerem je leta 1978 nastopila tudi skupina Queen. Freddie je oboževal mestece Montreux in ga redno obiskoval.
  • Njegova smrt velja za veliko prelomnico v zgodovini aidsa, saj se je šele takrat začelo o bolezni govoriti na glas tudi v širši javnosti. Leto dni po smrti so preostali člani skupine pripravili koncert, namenjen ozaveščanju o aidsu, poleg tega pa so ustanovili poseben sklad The Mercury Phoenix Trust.
  • Njegova najbolj znana pesem 'Bohemian Rhapsody' se je devet tednov obdržala na prvem mestu britanske glasbene lestvice in velja za najbolje prodajano singel ploščo na svetu.
  • Po smrti je bil upepeljen, zahteval je, da se ne razve, kje je raztresen del njegovega pepela.
  • Freddie je seveda kot diplomirani grafični oblikovalec naredil znani logo skupine Queen.
  • Ob smrti je večino denarja, hišo in tudi glasbeno lastnino zapustil nekdanjemu dekletu Mary Austin, ki je bila po njegovih besedah edina prava prijateljica.

Preberite več na Lisa.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri