Gal in Severa Gjurin: Njuni koncerti se prodajajo kot vroče žemljice

Gal in Severa Gjurin: Njuni koncerti se prodajajo kot vroče žemljice (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
10. 2. 2020

Gjurinova tretjič zapored razprodana.

Gal in Severa Gjurin. Glasbenika, ki smo ju lansko leto pogrešali na slovenskih odrih, sta se v zadnjem mesecu vrnila v polnem zamahu. Po dveh razprodanih koncertih in obakrat stoječih ovacijah v ljubljanski Drami, bosta konec meseca napolnila še kranjski KluBar. 

Njuni koncerti se prodajajo kot vroče žemljice. Še več kot to. Polnijo se seznami, v primeru da kakšna rezervacija odpade, tako željni so poslušalci njune glasbe. Severa je bila zaradi bolezni del prejšnjega leta odsotna z glasbene scene, Gal pa je ustvarjal v domači Kanadi, od koder se je vrnil s svežim materialom. A sedaj sta tu, sijoča bratsko-sestrska naveza, polna sveže ustvarjalne energije, ki jo delita s poslušalci. 

»Po dolgem času stati na odru z Galom in krasnimi glasbeniki je bilo res enkratno. Pred obema koncertoma smo se povezali v veselo druščino in si skupaj želeli ljudem pričarati glasbo, ki bi se jih dotaknila. V čarobnost nas je popeljala tudi dvorana Drame, ki kar kliče po toplih izvedbah pesmi in seveda občinstvo. Takšni odzivi v dvakrat napolnjeni dvorani so največ, kar si glasbenik lahko zaželi. Vse to mi napolni srce in daje zagon za naprej,« je po koncertu povedala navdušena Severa.

Nad obiskom pa je seveda navdušen tudi vsestranski multiinstrumentalist Gal, ki se po dvajsetih letih profesionalnega glasbenega ustvarjanja in sedemnajstih avtorskih albumih različnih glasbenih žanrov, 24. marca že tradicionalno podaja na oder Gallusove dvorane. »Očitno je na pohodu Gjurinomanija,« se je pošalil. Pred koncertom bo na RTV SLO prikazan dokumentarni film "MI, SEVER - WE THE NORTH" o Galovem življenju in ustvarjanju na drugi strani Atlantika, poleg mnogih drugih, pa se bo Galu na odru pridružil tudi reper Zlatko - Zlatan Čordić, s katerim v kratkem pripravlja ekskluzivni kanadsko-slovensko-bošnjaški duet "Tranes Of Love". Koncert z več kot 30-timi sodelujočimi glasbeniki različnih žanrov in generacij, ki ga vsekakor ni za zamuditi. "Res ne. Stvar je resna. Moj sin ima za nastop že pripravljeno kravato!", je komentiral Gal.  

Priporočamo